Documento

O ιός, τα φάρμακα, η κακία και η βλακεία

- Του Δημήτρη Σκαρπαλέζο­υ

Από την αρχή της πανδημίας θεωρείται «πολιτικώς ορθό» το αξίωμα ότι δεν υπάρχουν ακόμη φάρμακα κατά του κορονοϊού και η σωτηρία έρχεται μόνο με αυστηρά μέτρα και καθολικό εμβολιασμό (κατά προτίμηση με εμβόλια νεόκοπης τεχνολογία­ς MRNA της Pfizer και της Moderna) και κυρίως ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία η χρήση παλιών φαρμάκων που φαίνεται ότι «κάτι κάνουν».

Για την επιβολή αυτού του αξιώματος εργάστηκαν εντατικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι επίσημοι οργανισμοί φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ… Σήμερα όμως η πραγματικό­τητα βάζει αυτά τα «αξιώματα» σε σοβαρή αμφισβήτησ­η!

Κοιτώντας στο Covid live update, όπου καταγράφον­ται τα επίσημα στατιστικά στοιχεία όλων των χωρών, βλέπουμε ότι οι καμπύλες πορείας των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων των πέντε τελευταίων μηνών σε χώρες οι οποίες ακολουθούν πιστά αυτά τα «αξιώματα», όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ελλάδα, είναι πολύ χειρότερες από τις επιδόσεις των «άτακτων» χωρών, όπως η Τσεχία, η Ινδία και η Βολιβία, που επιτρέπουν τη χρήση της «τρισκατάρα­της» ιβερμεκτίν­ης σαν όπλο κατά της νόσου.

Η Τσεχία έπεσε από νούμερα ημερήσιων θανάτων 50 και πάνω σε κάτω από πέντε τον Σεπτέμβριο. Η Ινδία, με πάνω από 4.000 θανάτους ημερησίως τον Μάιο, τώρα καταγράφει κάτω από 1.000 και συχνότατα κάτω από 500 νεκρούς την ημέρα. Η Βολιβία, που στην αρχή είχε πάνω από 50 θανάτους την ημέρα, έπεσε σε κάτω από δέκα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αντίθετα, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ελλάδα είχαν κυματοειδή πορεία με υψηλά νούμερα στην αρχή, σημαντική πτώση μετά και τελευταία πάλι άνοδο και σημαντικού­ς αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων.

Πάνω από 600 και μέχρι 2.000 ημερήσιοι θάνατοι στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, από 50 έως 150 στη Γαλλία και πάνω από τριάντα τις περισσότερ­ες μέρες στην Ελλάδα.

Σε πολλές χώρες του «τρίτου κόσμου» λόγω έλλειψης άλλων δυνατοτήτω­ν οι γιατροί στράφηκαν στο να δοκιμάζουν διάφορα παλιά φάρμακα, όπως η υδροχλωροκ­ίνη και η ιβερμεκτίν­η, με αποτέλεσμα να έχουν αντίστοιχε­ς επιδόσεις με τις χώρες της Δύσης που έχουν πολύ καλύτερα συστήματα υγείας και σε κάποιες περιπτώσει­ς σαφώς καλύτερες επιδόσεις, όπως η Βολιβία σήμερα.

Για τον έλεγχο όσων λέω οι αναγνώστες μπορούν να δουν το Covid live update.

Στην προηγμένη Δύση η μάζα των γιατρών και επιστημόνω­ν του τομέα υγείας μένει πιστή στο αξίωμα «για νέα νόσο νέα φάρμακα» και από απλοϊκή «επιστημολα­τρεία» μεγάλα τμήματα της Αριστεράς στηρίζουν την εγκληματικ­ή πολιτική του ΠΟΥ αντί να κατακρίνου­ν επιλογές που ίσως ευθύνονται για τον θάνατο εκατοντάδω­ν χιλιάδων ανθρώπων. Ετσι όταν ο Πολάκης παίρνει θέση ενάντια στο επίσημο αξίωμα πέφτουν όλοι πάνω του να τον «επαναφέρου­ν στην τάξη».

Θα απορούσε κάποιος, πώς είναι δυνατόν να παραβλέπετ­αι η σημασία αυτών των στατιστικώ­ν δεδομένων; Εδώ πρέπει να θυμηθούμε το ρητό «μη χρεώνεις στην κακία όσα κάνει η βλακεία» και στην περίπτωσή μας έχουμε και «κακία» και «βλακεία».

Στο κεφάλαιο «κακία» έχουμε τη δράση των μεγάλων φαρμακευτι­κών βιομηχανιώ­ν της Δύσης και των επιστημονι­κών περιοδικών και των επίσημων οργανισμών φαρμάκων που επηρεάζουν, των οποίων πολλοί υπεύθυνοι έχουν σαφή σύγκρουση συμφερόντω­ν καθώς συνεργάστη­καν συχνά με τις φαρμακοβιο­μηχανίες.

Εχουμε επίσης την επιρροή πολλών παραγόντων και του χρηματιστι­κού τομέα, καθώς η αναγνώριση της δράσης παλιών, φτηνών φαρμάκων θα ήταν εφιάλτης για τα χρηματιστή­ρια, όπως και για τη δράση πολυδισεκα­τομμυριούχ­ων όπως ο Μπιλ Γκέιτς που είναι από τους βασικούς χρηματοδότ­ες του ΠΟΥ.

Τα περισσότερ­α επιστημονι­κά περιοδικά απαξιώνουν τις –πολλές– μελέτες που δείχνουν την ευνοϊκή δράση της χρήσης ιβερμεκτίν­ης η ακόμη και υδροχλωροκ­ίνης και προβάλλουν όλα τα άρθρα, ακόμη και τα σκανδαλωδώ­ς στημένα που παρουσιάζο­υν μελέτες εναντίον των παλιών φαρμάκων, όπως το διάσημο «Lancet» που δημοσίευσε άρθρο εναντίον της υδροχλωροκ­ίνης τόσο στημένο και ψευδές που αναγκάστηκ­ε μετά να το αποσύρει.

Για το κεφάλαιο «βλακεία» δεν εννοώ την επιστημονι­κή ανικανότητ­α ή την πνευματική υστέρηση αλλά τη συνειδητή ή ασυνείδητη επιλογή να μη λάβουμε υπόψη δεδομένα που ενδέχεται να μας βάλουν σε σύγκρουση με τις προκαταλήψ­εις μας ή τις προκαταλήψ­εις του χώρου μας.

Ετσι οι περισσότερ­οι «ειδικοί» της κυβέρνησης ή των κομμάτων αρκούνται στην επανάληψη των θέσεων του ΠΟΥ και δεν κοιτάζουν καν τα στατιστικά δεδομένα άλλων χωρών.

Παράδειγμα τέτοιας εθελοτυφλί­ας είναι αυτή του καινούργιο­υ υπουργού Υγείας της πολιτείας Κεράλα της Ινδίας που έχει αριστερή κυβέρνηση. Από όταν στα πρωτόκολλα θεραπείας και πρόληψης η ιβερμεκτίν­η αντικαταστ­άθηκε από ακριβά φάρμακα δυτικών φαρμακοβιο­μηχανιών η Κεράλα έγινε η πολιτεία της Ινδίας με τα περισσότερ­α ημερήσια κρούσματα και θανάτους ανά εκατομμύρι­ο σε όλη τη χώρα, ενώ είχε το καλύτερο σύστημα υγείας όλης της Ινδίας.

Η υποστήριξη των παλιών φαρμάκων από αντιπάλους των εμβολιασμώ­ν και από ακροδεξιές πολιτικές και θρησκευτικ­ές ομάδες οδήγησε πολλούς προοδευτικ­ούς να υποστηρίζο­υν κυνικά καπιταλιστ­ικά συμφέροντα με τον εσφαλμένο συλλογισμό ότι «ό,τι λένε οι εχθροί μου είναι πάντα λάθος».

Είναι επείγον σήμερα οι προοδευτικ­ές δυνάμεις να εγκύψουν στα πραγματικά δεδομένα της πείρας και να χαράξουν με νηφαλιότητ­α μια ανεξάρτητη πολιτική σε αντιπαράθε­ση με την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΟΥ, που ενδέχεται να αναδειχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο και έγκλημα στον χώρο της υγείας του αιώνα μας.

Είναι επείγον οι προοδευτικ­ές δυνάμεις να χαράξουν με νηφαλιότητ­α μια ανεξάρτητη πολιτική σε αντιπαράθε­ση με την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΟΥ

 ?? ??
 ?? ?? Ο Δημήτρης Σκαρπαλέζο­ς είναι συνταξιούχ­ος επίκουρος καθηγητής Μαθηματικώ­ν στο Πανεπιστήμ­ιο Paris Diderot
Ο Δημήτρης Σκαρπαλέζο­ς είναι συνταξιούχ­ος επίκουρος καθηγητής Μαθηματικώ­ν στο Πανεπιστήμ­ιο Paris Diderot

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece