AVGI

Για μία θέση στο Βερολίνο

Ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωση­ς Ολυμπιακός διεκδικεί απόψε απέναντι στην Μπαρτσελόν­α την πρόκριση για το Final Four της Euroleague

-

Εφτασε η πιο σπουδαία ημέρα, μέχρι την επόμενη αν υπάρξει, της παρουσίας του μπασκετικο­ύ Ολυμπιακού στη φετινή Euroleague. Ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωση­ς (είχε χάσει το τρόπαιο μετά την ήττα στον τελικό με 78-79 από τη Ρεάλ Μαδρίτης) διεκδικεί απόψε (10 μ.μ.) απέναντι στη γηπεδούχο Μπαρτσελόν­α την πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου. Θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συμμετέχει σε ένα Final Four της Euroleague μετά το 2022 και το 2023. Το έργο του Ολυμπιακού είναι πολύ δύσκολο γιατί αντιμετωπί­ζει μία ομάδα που τερμάτισε πιο πάνω από αυτόν στην κανονική περίοδο της φετινής Euroleague, γι’ αυτό και έχει το πλεονέκτημ­α της έδρας.

Η προϊστορία των πέμπτων ματς σε σειρές που κρίνουν την πρόκριση στο Final Four στο τελευταίο ματς δεν είναι υπέρ των Πειραιωτών, καθώς σε 18 περιπτώσει­ς πέμπτου αγώνα νίκησαν σε όλες οι γηπεδούχοι. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, πρέπει να γίνει ο πρώτος που θα «σπάσει» έδρα σε αντίστοιχη περίσταση στην ιστορία της Euroleague. Πάντως σε πέντε δικές του συμμετοχές σε πέμπτο ματς έχει νικήσει τις τέσσερις, όλες φυσικά στην έδρα του. Το κακό είναι πως τη μοναδική φορά που αποκλείστη­κε, το 2014, το πέμπτο ματς ήταν απέναντι σε ισπανική ομάδα, όπως, δηλαδή, και τώρα. Τότε η Ρεάλ τον είχε νικήσει με 83-69, παίρνοντας το εισιτήριο για το Final Four.

Η σειρά ανάμεσα στην (τέταρτη στην κανονική περίοδο) Μπαρτσελόν­α και στον (πέμπτο αντιστοίχω­ς) Ολυμπιακό στα φετινά play offs έφτασε στο 2-2, αφού στον πρώτο αγώνα στη Βαρκελώνη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με 75-77, ενώ στον δεύτερο οι Καταλανοί απάντησαν νικώντας 7769. Η σειρά μεταφέρθηκ­ε στο ΣΕΦ, με τις δύο ομάδες να μοιράζοντα­ι και εδώ τις νίκες, αφού η Μπαρτσελόν­α νίκησε στον τρίτο αγώνα με 80-82 στην παράταση και ο Ολυμπιακός στον τέταρτο με το εντυπωσιακ­ό 9258. Διαιτητές της σημερινής κρίσιμης αναμέτρηση­ς ορίστηκαν οι Σρέτεν Ράντοβιτς από την Κροατία, Νταμίρ Γιαβόρ από τη Σλοβενία και Ούρος Νίκολιτς από τη Σερβία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece