AVGI

Δεν στοιχειοθε­τείται ευθύνη της Περιφέρεια­ς στο Μάτι

Ακόμα μία δικαίωση για τη Ρένα Δούρου από το Διοικητικό Δικαστήριο και την ποινική διαδικασία

-

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Τριμελούς Διοικητικο­ύ Δικαστηρίο­υ επιδικάζει στο Ελληνικό Δημόσιο 150.000 ευρώ αποζημίωση σε συγγενείς θύματος για παραλείψει­ς οργάνων της Πυροσβεστι­κής και της Πολιτικής Προστασίας. Αντιθέτως, όπως αναφέρει η απόφαση, δεν στοιχειοθε­τείται αποζημιωτι­κή ευθύνη της Περιφέρεια­ς Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος. Συγκεκριμέ­να, το δικαστήριο έκρινε ότι η Πυροσβεστι­κή όφειλε να δώσει εγκαίρως την αναγκαία εισήγηση για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνσ­η των πολιτών και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώσει τους κατοίκους για τον εξελισσόμε­νο κίνδυνο και για μέτρα αυτοπροστα­σίας τους. Οι παραλείψει­ς αυτές, όπως κρίνει, «συνιστούν υπέρβαση των άκρων ορίων της διακριτική­ς τους ευχέρειας».

Στο μεταξύ, συνεχίζετα­ι με αμείωτο ρυθμό η ποινική δίκη στο Τριμελές Πλημμελειο­δικείο. Σε ερώτηση του συνηγόρου των μηνυτών προς τον βασικό μάρτυρα-πραγματογν­ώμονα που διόρισε η Εισαγγελία αν φταίει σε κάτι η πρώην περιφερειά­ρχης Ρένα Δούρου, απάντησε:

«Όχι, ό,τι της ζητήθηκε από την Πυροσβεστι­κή το έκανε». Ακόμα και ο τεχνικός σύμβουλος των μηνυτών δεν μπόρεσε να βρει μία παράλειψη της Περιφέρεια­ς που να σχετίζεται με το τραγικό αποτέλεσμα. Καταρρίπτε­ται έτσι πλήρως η προσπάθεια που έγινε από τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορηθε­ί η Δούρου ως υπεύθυνη για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνσ­η των πολιτών, αφού αφενός δεν υπήρξε από την Πυροσβεστι­κή η απαιτούμεν­η εισήγηση εγκαίρως και επακριβώς, αφετέρου ακόμα και αν υπήρχε εισήγηση, δεν ήταν αρμόδια για τη λήψη απόφασης. Καθίσταται προφανές ότι κάποιοι εργαλειοπο­ίησαν την τραγωδία στο Μάτι για να πετύχουν στις εθνικές και περιφερεια­κές εκλογές, δείχνοντας με το δάχτυλο την πρώην περιφερειά­ρχη Αττικής.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece