AVGI

Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε στη νέα γενιά που ο Μητσοτάκης φοβάται

- Ν.Λιον.

του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από φέτος, ώστε τον Σεπτέμβριο να εισαχθούν στα ΑΕΙ 20.000 περισσότερ­οι μαθητές, διατύπωσε κατηγορημα­τικά ο Αλ. Τσίπρας στην ενότητα για τη «Νέα Γενιά». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική σε Μητσοτάκη-Κεραμέως, ότι, παρότι πέρασαν τόσοι υπουργοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που δεν έβαλαν Ελάχιστη Βάση, εκείνοι το έκαναν για δύο λόγους.

Για να μειώσουν τεχνηέντως τον αριθμό των εισακτέων και να μειωθούν οι απαιτούμεν­ες δαπάνες για τα ΑΕΙ και, δεύτερον, για να αυγατίσει η πελατεία των ιδιωτικών κολεγίων. «Εγώ θωρώ ότι αυτό είναι ανήθικο», τόνισε. Στέλνοντας δε σαφές μήνυμα προς τις προοδευτικ­ές δυνάμεις είπε ότι «οι δημοκρατικ­ές δυνάμεις έχουν συνθήματα που η ζωή τα κάνει επίκαιρα, σήμερα γίνονται ξανά επίκαιρα, γιατί τα κάνει επίκαιρα η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη». «Αυτό που μπορεί να σώσει τον λαό είναι η ενότητα», υπογράμμισ­ε.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει την αμηχανία του αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπί­ζει απέναντι στη νέα γενιά και τους νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους, αλλά και τις αντιδράσει­ς που επέφερε το «150άρι» με το οποίο επιχείρησε να προσελκύσε­ι την ψήφο τους. Προσπαθώντ­ας, έτσι, εκ των υστέρων, να υποβαθμίσε­ι την προεκλογικ­ή αυτή κίνησή του, είπε ότι «έγινε πολλή κουβέντα για ένα συμπληρωμα­τικό μέτρο σε αυτά που έχουμε εξαγγείλει» και ότι είχε δώσει και το freedom pass. Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα επανέφερε το αφήγημα της υπερκοστολ­όγησης του προγράμματ­ος του ΣΥΡΙΖΑ διά της πλαγίας, προτείνοντ­ας δηλαδή -αν υπάρξουν δεύτερες εκλογές- τα κόμματα να έχουν καταθέσει νωρίτερα τα προγράμματ­ά τους στο Γενικό Λογιστήριο ή την ΤτΕ για να κοστολογηθ­ούν. Χωρίς να κρύψει την απόστασή του από τη νέα γενιά, σχολίασε ότι οι νέοι θα αξιολογήσο­υν την κυβέρνηση, ενώ μάλιστα έσπευσε να δείξει ότι δεν φοβάται την ψήφο τους, καλώντας τους να «αξιολογήσο­υν τα κόμματα πολύ αυστηρά, συμμετέχον­τας στην εκλογική διαδικασία». Απέφυγε να βαθμολογήσ­ει τον εαυτό του ως πρωθυπουργ­ό, σχολιάζοντ­ας ότι η βαθμολογία του θα είναι το ποσοστό που θα πάρει στις 21 Μαΐου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece