AVGI

Πώς κάνετε έτσι για έναν γιατρό;

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ποιος θα ασχοληθεί τώρα με το τι έκανε ένας γιατρός σε ένα νησί του Αιγαίου; Και αν φωνάξει και κανείς από τη Σέριφο; Φωνή βοώντος εν τω πελάγω. Δεν φτάνουν αυτές οι φωνές στην πρωτεύουσα. Και αν με το ζόρι φτάσουν, με το ζόρι θα βρεθεί και κάποιος να ασχοληθεί. Έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν τα μεγάλα τα μαγαζιά της ενημέρωσης. Δώσε τους Γεωργούλη τώρα και πάρε τους την ψυχή

Του

Δεν πουλάει το θέμα, ρε παιδιά. Πώς να το κάνουμε; Δεν βλέπουν φως τέτοια θέματα στα κανάλια μας.

Ποιος θα ασχοληθεί τώρα με το τι έκανε ένας γιατρός σε ένα νησί του Αιγαίου;

Και αν φωνάξει και κανείς από το νησί; Φωνή βοώντος εν τω πελάγω. Δεν φτάνουν αυτές οι φωνές στην πρωτεύουσα.

Και αν με το ζόρι φτάσουν, με το ζόρι θα βρεθεί και κάποιος να ασχοληθεί.

Έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν τα μεγάλα τα μαγαζιά της ενημέρωσης. Δώσε τους Γεωργούλη τώρα και πάρε τους την ψυχή. Και στην ανάπαυλα έναν Κυριάκο να μπαίνει σαν απλός πολίτης στο βαπόρι για να γυρίσει στην Αθήνα από το νησί και τα κορίτσια στο κατάστρωμα να σκίζουν τα ρούχα τους για την ομορφάδα και την κορμοστασι­ά του.

Αυτά πουλάνε τα κανάλια και άσε τον γιατρό να τα μαζεύει και να ρίχνει μαύρη πέτρα στη

Σέριφο και στο ΕΣΥ και όπου φύγει-φύγει. Ποιος ασχολείται τώρα με γιατρούς στα νησιά; Όπως δεν ασχολούντα­ι με δασκάλους και καθηγητές, που αποτελούν κι αυτοί είδος προς εξαφάνιση στο Αιγαίο.

Έτσι δεν θα ασχοληθούν και με τον γιατρό που έφτυσε κατάμουτρα τον Πλεύρη και τη δήθεν κοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατία­ς και παραιτήθηκ­ε. Αυτά όμως τα θέματα και δεν πουλάνε, και δεν είναι και από αυτά που βολεύουν να τα παρουσιάζο­υμε. Γιατί αλλιώς το έχουν μάθει το κοινό τους τα κανάλια όταν αναφέροντα­ι σε θέματα Υγείας και Παιδείας. Γιατί όταν είναι να μιλήσουν για εκπαιδευτι­κούς και ιατρικό προσωπικό, τότε παίρνει μπρος η μηχανή του κοινωνικού αυτοματισμ­ού και αρχίζουν να γυρίζουν τα γρανάζια με τα στερεότυπα περί Δημοσίου, περί τεμπέληδων, αργόμισθων και συνδικαλισ­τών που φταίνε για όλα τα δεινά του τόπου και πάει λέγοντας. Το ότι έμεινε ένα νησί χωρίς γιατρό άστο, δεν πουλάει, λέμε.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece