Västra Nyland

Knappa förluster då ligan inleddes

BK-46 föll med flaggan i topp när FM-ligan i handboll körde i gång. Cocks vann i Karis på lördagen med 31–30. – Överlag gör vi en bra match, men nog grämer det. Vi hade kunnat få något med oss i dag, sade BK-tränaren Andreas Rönnberg.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@vastranyla­nd

Det blev var sin knapp förlust för BK-46 och Sjundeå IF då FM-ligan i handboll inleddes i lördags. BK fick ge sig i hemmahalle­n i Karis mot Cocks med 31–30 efter att gästernas Teemu Tamminen avgjort i slutminute­n. SIF förlorade samtidigt borta mot Grankulla IFK med 25–23.

BK och Cocks inledde nu serien med en hel del frågetecke­n. BK saknar en rad spelare på grund av skador, medan Cocks kommer till spel med ett i stort sett nytt lag och ny tränare.

– Vi har unga lovande spelare och det har varit en bra stämning i laget. Åtminstone för min del har jag fått en helt ny motivation, sade Cocksikone­n

Teemu Tamminen som blir nog så viktig för Riihimäkil­aget också den här säsongen.

Det var också Tamminen som gjorde segermålet 31–30 när sexton sekunder återstod. BK hade ännu ett sista anfall, men kom inte till skott utan tappade bollen.

– Vi gör lite missar i dag och tar inte till vara våra möjlighete­r när vi får dem. Men som helhet gör vi en bra match, sade Andreas Rönnberg.

BK hängde med

Faktum är att BK nu hängde bra med, speciellt då Cocks drog på sig en lång rad utvisninga­r. Dessutom fick Aliaksandr Tsitou ett direkt rött kort i andra halvlek efter att fult ha däckat BK:s Jac Karlsson.

– Vi har rörliga och snabba spelare. så det var ingen större överraskni­ng att motståndar­en får många utvisninga­r, sade Rönnberg.

BK ledde med 11–10 efter tjugo minuter, men efter det var det Cocks som oftast höll sig något mål före. BK gav dock aldrig upp och Linus Lindberg kvitterade till 30–30 när femtio sekunder återstod. Det sista ordet gick dock till Cocks och Tamminen.

– Vi hade kommit överens om att jag tar läget. Det var en jämn match som hade kunnat sluta hur som helst, men visst är det skönt att börja med en seger, sade Tamminen.

Intressant löfte

I BK tog Jac Karlsson ett gigantiskt ansvar och även Sebastian Säkkinens mål var viktiga för Karislaget. Den stora överraskni­ng för dagen var dock 17-åriga Jonathan Ekman som kom med i andra halvlek och först hämtade en straff och sedan gjorde två viktiga mål på distans – 22–23 och 27–28. Där har BK ett mycket intressant framtidska­pital.

– Vi slet bra och jag är nöjd med anfallet. I försvaret får vi det sedan tungt och Cocks får ta skott från lägen som vi inte riktigt vill, sade Andreas Rönnberg.

I Cocks var beprövade trion Teemu Tamminen, Vitalie Nenita och Juri Lukantjuk viktig. Av de nya spelaran övertygade speluppläg­garen Dorde Dekic. Hur stor luckan efter mångåriga nyckelspel­aren Nico Rönnberg – som till den här säsongen flyttat över till proffslive­t i Ivry – blir återstår dock att se.

– Nico är i Frankrike och vi önskar honom lycka till. Det är klart att det märks att han är borta, men nu vi har det här laget och jobbar med det. Nu är det i stället andra spelare som får stiga fram och ta ansvar, sade Teemu Tamminen.

 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? I Jonathan Ekman har BK ett intressant löfte. I premiären mot Cocks blev det två snygga mål.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM I Jonathan Ekman har BK ett intressant löfte. I premiären mot Cocks blev det två snygga mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland