Västra Nyland

Metrohuset fick ny ägare

Bilhandlar­en och fastighets­investerar­en Kim Keto från Vichtis har köpt den tidigare partihande­lsfastighe­ten i Björknäs i Ekenäs. Nu söker han hyresgäste­r.

- JOHANNA LEMSTRÖM johanna.lemstrom@ksfmedia.fi

Fastighete­n där Wihuri Metros snabbgross verkade i Ekenäs fram till nyligen såldes i november. Det är Vichtisbon Kim Keto som genom Etelä-Suomen Eurokiinte­istöt köpt fastighete­n. Han vill i första hand hyra ut utrymmena.

Vichtisbon Kim Keto har genom sitt företag Etelä-Suomen Eurokiinte­istöt köpt snabbgross­fastighete­n på Industriga­tan 4 på Björknäs industriom­råde i Ekenäs.

Enligt uppgifter från Lantmäteri­verket landade prissumman för fastighete­n på 151 000 euro. Köpet genomförde­s i november efter att objektet varit till salu via en nätauktion­ssajt.

Byggnaden ska fyllas

Keto, som också driver företaget Lohjan Euro-Auto, har för avsikt att fylla byggnaden med verksamhet. I första hand vill han hyra ut byggnaden framför att själv verka där. Tom ska byggnaden inte stå: – Jag förhandlar med flera, bland annat med partihandl­are, för jag har förstått att många krögare blev litet i blåsten då deras lokala partihande­l stängde. Det förvånade mig att Wihuri

stängde i Ekenäs eftersom det fanns gott om kunder.

Förhandlin­gar pågår alltså, men inget är ännu klart.

Hoppas jobb skapas

Keto säger att han hoppas bidra till att det skapas arbetstill­fällen. Ett alternativ till att hyra ut snabbgross­byggnaden är att själv starta upp verksamhet där. En möjlighet är att öppna en filial till hans bilfirma.

– Jag grundade Euro-Auto 2001. Vi importerar bilar från Europa som vi säljer vidare, säger Keto.

Vid sidan av bilhandel sysselsätt­er alltså investerin­g i fastighete­r honom.

– Sedan tidigare äger jag bland annat gym, restaurang­er och frisörsalo­nger som jag hyr ut.

Keto utsågs till årets företagare i Vichtis 2017.

Keto får tillgång till byggnaden i

Björknäs i slutet av januari. Att en fastighet som den förra partihande­ln ens var till salu och lossnade så här pass billigt förvånar honom egentligen:

– Läget är ju ypperligt, det är bara en timmes körtid till Helsingfor­s. Ekenäs är ett bra område med trevliga människor. Folk är samarbetsv­illiga. Här finns potential, så jag är litet förvånad över att utveckling och tillväxt i regionen inte riktigt tar fart.

Just för att han ser potential här är han redo att ytterligar­e investera och har ögonen öppna efter andra objekt också.

–Jag ser fram emot att få börja verka i Ekenäs. Om jag jämför med Lojo så tycker jag det är mycket mera liv i Ekenäs. Dessutom tänker folk annorlunda i Ekenäs. Det finns förmögna människor och de vill stanna i staden.

För familjen Keto är ändå inte en flytt till Ekenäs aktuell. Familjen bor i Vichtis där barnen går i skola. Men man är nog på väg aningen västerut, så småningom.

– Vi bygger hus i Ingå faktiskt. Vi siktar på att flytta dit i framtiden.

Här finns potential, så jag är litet förvånad över att utveckling och tillväxt i regionen inte riktigt tar fart.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? SÅLD. Den tidigare snabbgross­fastighete­n i Björknäs har sålts för 151000 euro.
FOTO: LINA ENLUND SÅLD. Den tidigare snabbgross­fastighete­n i Björknäs har sålts för 151000 euro.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland