Västra Nyland

Kihlstedt kommer hem tillbaka, medan Weber startar om i BK

Handboll BK-46 förstärker sitt herrlag. Oscar Kihlstedt återvänder från Norge och Ben Weber är tillbaka efter ett lugnare år.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

BK-produkten Oscar Kihlstedt har spelat i Norge de fem senaste säsongerna. Även om han hade ett år kvar på kontraktet med sin klubb Stord kommer han nu hem till Karis.

– Att återvända till BK är ett medvetet steg i min karriär, säger han i BK:s pressmedde­lande.

– Orsaken är att han de två kommande åren har ett lärlingsav­tal. Därför kommer han att spela handboll i BK, men om han känner sig i bra form efter det, är tanken ett nytt äventyr utomlands, säger BK:s manager Peter Kihlstedt.

BK presentera­r också ett annat kontrakt. Ben Weber med ett förflutet i Dicken är igen sugen på ligaspel efter ett lugnare år. I pressmedde­landet säger han att BK nu känns som det rätta valet.

– Oscar är bekant från juniorland­slagen. Då dessutom Andreas Rönnberg är klar för laget, utöver de redan duktiga spelarna, känns det här naturligt. Snabba ryck När Peter Kihlstedt tillträdde som manager under våren, sade han att målet var att förstärka truppen med 2–3 landslagsm­eriterade finländska spelare. Med Andreas Rönnberg, Oscar Kihlstedt och Ben Weber på plats kan man inte säga annat än att han har lyckats.

– Målet är att ha truppen till 98 procent klar i slutet av maj. Men redan nu är vi på rätt väg, säger han.

Lagets tränare, Teddy Nordling är också nöjd med hur lagbygget fortskride­r.

– Vi har varit intressera­de av väggspelar­e, alltså killar som kan spela både i försvaret och i anfallet. Med Ben och Oscar på plats har vi fått precis det.

Det är klart att det är en medveten risktagnin­g från vår sida.

Kompletter­ar truppen Nordling berättar vidare att han tror de senaste tillskotte­n kompletter­ar den nuvarande truppen.

– Båda två hämtar spelförstå­else. I Ben får vi också en löpstark mittsexa, en spelartyp vi kanske inte har haft tidigare. Oscar är en spelare med skottstyrk­a.

Samtidigt som de två spelarna har en högstanivå som heter duga, kommer man inte i från att de har haft sin beskärda del av tid utanför planen. Mittbacken Oscar Kihlstedt har haft stora problem med skador under karriären, men är nu frisk. Ben Weber höll ett lugnare år i fjol för att satsa på sina studier.

– Det är klart att det är en medveten risktagnin­g från vår sida. Oscar har varit skadad, men det kan man inte påverka. Han är också en verklig kämpe och kommer att ge allt, säger Nordling.

Webers situation väljer Nordling att se som någonting positivt.

– Det är tudelat att komma tillbaka. Men jag väljer att se det som att vi nu får en motiverad spelare. I fjol fokuserade han på annat, men nu är hungern tillbaka och jag är övertygad om att han är sugen på spel.

BK förbereder sig för tillfället för sin andra säsong med Teddy Nordling som huvudträna­re. Även om det ännu är länge kvar innan matcherna kör i gång ser läget bra ut i Karis.

– Truppen är intressant och det är ett steg på vägen mot att föra BK tillbaka till toppen. Man kommer ändå inte ifrån att det är var den här anrika föreningen hör hemma, säger Teddy Nordling.

 ?? FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM ?? TILLBAKA. Oscar Kihlstedt återvänder till BK-46.
FOTO: VN-ARKIV/THOMAS SUNDSTRÖM TILLBAKA. Oscar Kihlstedt återvänder till BK-46.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland