Västra Nyland

Oavgjort för EIF mot Haka

Fotboll Ekenäs IF skapade chanser och borde kanske också ha vunnit division 1-matchen i fotboll. Man fick ändå nöja sig med ett poäng, efter 1–1 mot Haka.

- JESPER SUNDSTRÖM jesper.sundstrom@ksfmedia.fi

Efter att ha tagit en skön bortaseger över FC KTP senast, var EIF tillbaka i Ekenäs på måndagskvä­llen. För motståndet stod tabelltrea­n Haka, med de forna EIF-spelarna Chris James och Etchu Tabe i truppen.

Haka inledde dock oväntat svagt och kom egentligen matchen genom inte alls att hitta något spel. EIF gick upp i 1–0 efter en kvart. Johan Estlander slog en hörna, som Juuso Aalto nickade tillbaka in mot mitten. Där dök sedan Sasa Jovovic upp och nickade i sin tur bollen i mål.

– Jag trodde att det skulle bli segermålet. Varje gång jag mött Haka hemma, har det blivit segermålet, säger målskytten.

Efter det här fortsatte EIF att pressa på. Därför kom Hakas kvittering, med tio minuter kvar av den första halvleken ganska oväntat. Laget fick en frispark, som EIF-mittfäl- taren Tamás Gruborovic­s oturligt nickade in i eget mål. Lagen gick till pausvila i 1–1, efter att EIF suttit i förarsätet under de 45 första minuterna.

– Vi brukar inte släppa in mål på fasta situatione­r, därför blev jag överraskad. Kanske var det bristande koncentrat­ion, kanske var det någonting annat, säger Jovovic.

Vi höll mycket boll, men det blev kanske lite för mycket spel ute i hörnen.

Chanser och ännu mera chanser I den andra halvleken handlade det, med några undantag för det mesta om EIF. Efter en knapp timme hade Lamin Jaiteh kanske den bästa målchansen. På en hörna kom han högst upp på en boll och nickade den i ribban.

– Vi höll mycket boll, men det blev kanske lite för mycket spel ute i hörnen. En del spelare blev kanske lite för ivriga och tog inte alltid de enk- la besluten, säger EIF-tränaren Stefan Strömborg.

Med en kvart kvar fick Johan Estlander i väg ett skott från knappa 20 meter. Bollen gick dock över med liten marginal. Lagen gjorde inte flera mål och matchen slutade 1–1.

– Det var en väntad match och en hård kamp. Jag är lite sur över att vi inte tog tre poäng med oss, men så är det, säger Stefan Strömborg.

För EIF fortsätter serien på måndag, när serienykom­lingen Grankulla IFK kommer till Ekenäs.

?? FOTO: JESPER SUNDSTRÖM ?? VASS MÅLSKYTT. Sasa Jovovic nickade in ledningsmå­let, 1–0 efter en kvart.