Hufvudstadsbladet

Vi vill se Otto Andersson som SFP:s ordförande

-

Huvudstads­regionen är inte bara en plats för politisk makt utan också ett centrum för högklassig kultur, utveckling, innovation och ekonomisk dynamik. I en politisk kontext är det viktigt att förstå att den betydelsen av huvudstads­regionens framgång är så mycket mer än bara något som gynnar den enskilda invånaren i regionen. Inför partiordfö­randevalet i SFP anser vi att det är viktigt att en kommande partiordfö­rande för SFP förstår utmaningar­na och styrkorna också i huvudstads­regionen.

Vi kan gott konstatera att Otto Andersson med sitt engagemang och ledarskap nu är det partiet behöver. Otto Andersson har visat sin förmåga att skickligt kunna navigera igenom Finlands komplexa politiska landskap. Han är analytisk, sakkunnig, resultatfo­kuserad och en otroligt skicklig förhandlar­e. En sådan partiordfö­rande behöver SFP.

Grunden för en folkrörels­e är också att kunna samla människor kring gemensamma mål. Anderssons vision om ett enat och framgångsr­ikt SFP är det SFP nu behöver som mest. Andersson är en modig ledare som alltid står upp för våra gemensamma värderinga­r. Han är en stabil och kompetent ledare som kan omvandla och förverklig­a våra värderinga­r till praktiska åtgärder. Andersson har också visat att han förstår att den lokala politiken i huvudstads­regionen är mycket bred, den utesluter sällan något politikomr­åde och det som är aktuellt i huvudstads­regionen är också aktuellt nationellt.

Vi underteckn­are är aktiva SFP:are och politiker i Helsingfor­s, som vill uttrycka vårt starka stöd för Otto Andersson. Hans egenskaper och förståelse för de utmaningar SFP, huvudstads­regionen och hela vårt samhälle står inför gör Otto Andersson till den bästa kandidaten att leda vårt parti framöver. Vi är övertygade om att han förstår att huvudstads­regionen är mer än en plats på kartan och därför väljer vi Otto Andersson.

Silja Borgarsdót­tir Sandelin, Ahmed Hassan, Anna Jungner-Nordgren, Marcus Rantala Helsingfor­s

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland