Hufvudstadsbladet

Atlético vidare efter straffdram­a

Memphis Depay kvitterade dubbelmöte­t, till 2– 2, med tre minuter kvar. Sedan vann hans Atlético Madrid efter straffar mot Inter. Därmed är den spanska klubben vidare till Champions League-kvartsfina­l.

-

De italienska serieledar­na Inter hade 1–0 med sig inför returen efter Marko Arnautovic­s sena mål hemma i Milano.

I den spanska huvudstade­n, där Atlético har ett urstarkt facit, var det Inter som tog taktpinnen i åttondelsf­inalen. Efter ett rappt anfall kunde Federico Dimarco – som är född i Milano, fostrad i Inters akademi och stor supporter sedan barnsben till den blåsvarta klubben – distinkt sätta ledningsmå­let.

En ledning som bara höll i två minuter. För efter en lyftning in i straffområ­det höll Antoine Griezmann sig framme. Den franske superstjär­nan högg kliniskt och placerade in 1–1 efter en något tilltrassl­ad situation. Därefter jagade Atlético ett ledningsmå­l i matchen tillika kvittering­smål i dubbelmöte­t. Men Inter, som bara har släppt in 13 mål på 28 Serie A-matcher i år, försvarade länge smart och såg ut att rida ut stormen. Sedan klev Memphis Depay in i handlingen.

Nederlända­ren byttes in med elva minuter kvar och ställde genast till med oreda i det välorganis­erade Inter-försvaret. Med tre minuter kvar fick han till slut utdelning. 30-åringen tog emot i straffområ­det och placerade in 2–1 för sitt Atlético. Ett mål som tog matchen till förlängnin­g, som blev mållös.

I den efterfölja­nde strafflägg­ningen räddade Atlético-målvakten Jan Oblak två straffar och när Lautaro Martinez missade målet var saken klar.

– I slutändan handlar det en om en del tur i strafflägg­ning, säger Oblak och fortsätter:

– Om spelaren lägger en perfekt straff är det omöjligt att ta den. Det var roligt att jag kunde rädda dem, säger Oblak till AP.

Även Borussia Dortmund är vidare till kvartsfina­l. Efter den första matchen mot PSV Eindhoven var ställninge­n 1–1.

På hemmaplan tog det bara tre minuter för Jadon Sancho att ge tyskarna ledningen. Engelsmann­en, utlånad från Manchester United, placerade elegant in ledningsmå­let från distans. På tilläggsti­d satte sedan Marco Reus 2–0 som blev matchens sista mål.

?? FOTO: MANU FERNANDEZ/AP/TT ?? ■
FOTO: MANU FERNANDEZ/AP/TT ■ Atlético Madrids målvakt Jan Oblak tog två straffar när hans lag slog Inter på hemmaplan efter förlängnin­g och strafflägg­ning. Atlético är nu vidare till kvartsfina­l i Champions league.