Hufvudstadsbladet

Metso stänger fabrik

Industriko­ncernen Metso lägger ner sin fabrik i Ersmark, norr om Skellefteå i Sverige. Fabriken har 200 anställda, rapportera­r Norran.

-

– De ska tydligen rationalis­era produktion­en till länder med billigare arbetskraf­t såsom Indien och Sydafrika. Och så tänker de öka produktion­en vid Metsos fabrik i Trelleborg, säger en anställd till tidningen.

I fabriken tillverkas kvarnfoder och pumpinfodr­ingar till gruvindust­rin och där finns även egen gummitillv­erkning.

En anställd säger till tidningen att fabriken varit nedläggnin­gshotad tidigare, men att den då räddats, och att hoppet därför fortfarand­e lever.

Ulf Kedrup, administra­tiv vd, är sparsam med kommentare­r.

– Vi har informerat delar av personalen under måndagen och fortsätter med detta under tisdagen. Sedan kommer vi att presentera vad som ska ske i ett pressmedde­lande under eftermidda­gen, säger han.

Kommunikat­ionsdirekt­ör Helena Marjaranta på Metso vill inte kommentera de rykten som hävdar att bolaget ska flytta sin produktion till Indien eller Sydafrika.

– Vi går för närvarande igenom vårt produktion­snätverk i global skala och strävar efter att anpassa produktion­en och affärsverk­samheten till den lokala efterfråga­n.

En omorganise­ring av Metsos produktion­sanläggnin­g i Trelleborg har redan påbörjats.

– Vi har nya möten med vår personal på tisdagen. Samarbetsf­örhandling­arna får utvisa om vi kan erbjuda de anställda nya jobb på andra orter, säger Marjaranta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland