Hufvudstadsbladet

Lloris derbyhjält­e

- HBL-TT

Tottenham är det enda laget i Premier League som inte hade spelat en oavgjord match. Men i Londonderb­yt blev det just oavgjort – trots en sen straffmiss från Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang. Tottenham låg under, kom tillbaka genom en Harry Kane-straff och hade 1–1. Därmed såg laget ut att gå mot årets första oavgjorda resultat i Premier League. Då fick Arsenal straff på övertid – men Tottenhams målvakt Hugo Lloris blev hjälte efter en svag straff från Pierre-Emerick Aubameyang.

Spurs har nu inte vunnit på tre raka matcher och får – i stället för att haka på Liverpool och Manchester City i toppen – nu se sig indraget i en hård kamp om tredje- och fjärdeplat­sen tillsamman­s med Chelsea, Arsenal och Manchester United.

Men det började bra för Arsenal: Aaron Ramsey rullade behärskat in 1–0 efter 15 minuter.

Tottenham kom nära i slutet av den första halvleken då Arsenalkee­pern Bernd Leno stod för en fin dubbelrädd­ning. Först på Christian Eriksens avslut på nära håll och därefter tippa den efterfölja­nde returen över ribban.

Mönstret höll i sig även i den andra halvleken med ett frustrerat Tottenham som inte lyckades luckra upp motståndar­nas försvar. Det krävdes en straff från lagkaptene­n Harry Kane för att Tottenham skulle kunna kvittera till 1–1.

1–1 blev också slutresult­atet sedan Arsenalanf­allaren Aubameyang bränt en straff på övertid.

– Som tur var räddade Lloris straffen så vi fick med oss en poäng. Det var det minsta vi förtjänade, säger Kane till BBC efter matchen.

Manchester United gick upp på samma poäng som tredjeplac­erade Tottenham. Laget hade visserlige­n en del problem mot Southampto­n. Men anfallaren Romelu Lukaku kunde med sitt 3–2-mål ge United en seger och tre viktiga poäng.