Hufvudstadsbladet

MØ står för nya muminlåten

Danska popstjärna­n MØ för Mumin in i samtiden när hon släpper en låt till den nya animerade serien ”Mumindalen”.

- ANNA LILLKUNG

Theme Song (I’m far away) – MØ

För ett par år sedan intervjuad­e jag danska artisten MØ i samband med att hon spelade på Ruisrock. Hon var sen till vår intervju. Hon hade nämligen varit till Mumindalen tillsamman­s med kollegorna i gruppen Major Lazer. Detta ledde oss in på hennes kärlek till Tove Jansson och Mumin och hon visade något överraskan­de även sin Snorkfröke­n-tatuering på benet.

Med tanke på att den danska popstjärna­n är ett stort fan av Mumin är det extra roligt att det är hon som gör ledmotivet till den nya animerade tv-serien. Låten Theme song (I’m far away), som handlar om hemlängtan, är långt ifrån Benny Törnrooslå­tarna som jag associerar med muminserie­n. Men det är bara positivt. Trots att det här inte är ett särskilt originellt eller lysande popalster har MØ fått till en svängig låt som för hela muminfamil­jen in i samtiden.

Stråkorkes­ter – Mares

När svenska bandet Mares lade upp sin första låt på Spotify år 2015 var det främst så att kompisarna kunde lyssna. Deras musik hittade dock en betydligt större publik och när gruppen stod på Gröna Lunds scen i Stockholm i fjol tvingades parken att stänga sina grindar.

Nu är gruppen aktuell med singeln Stråkorkes­ter, en vemodig låt som ändå bär på ett hoppfullt budskap. ”Kan du snälla sitta bredvid, när jag mister mitt förstånd”, frågar sig sångaren i låten som bådar för ett lovande debutalbum.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Gruppen Mares är aktuell med en vemodig låt med ett hoppfullt budskap.
FOTO: PRESSBILD Gruppen Mares är aktuell med en vemodig låt med ett hoppfullt budskap.
 ?? FOTO: SONY MUSIC ?? Mø är ett riktigt muminfan som nu är aktuell med ledmotivet till den nya muminserie­n.
FOTO: SONY MUSIC Mø är ett riktigt muminfan som nu är aktuell med ledmotivet till den nya muminserie­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland