Hufvudstadsbladet

Krisen i Real Madrid definitivt över

-

Det gäller att pricka formen rätt om man vill kämpa om de tunga pokalerna. Real Madrid sökte efter formen och jämnheten hela hösten. Men passligt till de stora matcherna vädrar Los Blancos morgonluft igen. Atletico Madrid blev det senaste offret.

Real Madrid är obesegrat i sina sju senaste matcher, mot Barcelona tidigare i veckan blev det oavgjort efter en match där Real på bortaplan i långa stunder var det bättre laget.

Mot Atletico var laget både bättre och kyligare. Real spelade smart och fokuserat medan Atleti gav en oerhört virrig bild. Sällan man ser ett så obalansera­t Atletico. Ett anklagande finger pekar mot den i klubben för länge sedan helgonförk­larade tränaren Diego Simeone som av någon anledning valde att inleda med extremt viktiga balansmitt­fältaren Rodri på bänken. Något som fick katastrofa­la följder.

Nu saknades de två fötter som för det mesta limmat ihop Atletis lagdelar under säsongen och det i kombinatio­n med bristande kollektiv disciplin var som att ringa i middagsklo­ckan för gästerna.

Sergio Ramos vann en luftduell mot nästan en handfull motståndar­e och Casemiro av alla spelare cykelspark­ade bollen i mål.

Antoine Griezmann kvitterade innan kvicksilvr­et Vinicius Junior rann igenom ute till vänster. Jose Gimenez foul var lika dum som den var sen. Och VAR-beslutet att lägga bollen på elvameters­punkten var sannolikt rätt. Sergio Ramos var säkerheten själv på straffen.

Vinicius Junior, alldeles utmärkt på sistone, kan inte ha haft alldeles lätt att ladda inför matchen då uppgiftern­a om den ödesdigra branden i Rio-klubben Flamengos träningsan­läggning nådde Europa. Tio ynglingar tvingades sätta livet till.

Vinicius Junior gick igenom Flamengos talangsyst­em innan han genomförde flytten till den spanska storklubbe­n i somras.

– Blott minnet av dagarna och nätterna jag tillbringa­de på träningsan­läggningen ger mig gåshud. Jag kan fortfarand­e inte fatta det. Låt oss be för alla”, skriver Vinicius på Twitter.

Före 1–2 hade Atletico berövats ett mål av samma VAR. Antoine Griezmann var någon decimeter på fel sida.

I andra halvlek visade formsvaga Alvaro Morata vid ett tillfälle upp något av det som för ett par år sedan fick Chelsea att hosta upp 80 miljoner euro för honom. Mottagning­en var silkeslen och lyftningen över Thibaut Courtois lika gudabenåda­d. Men VAR var obevekligt. Morata ansågs ha varit i offside igen.

Denna gång var marginaler­na ännu mindre och det är ingen högoddsare att snacket på barer och restaurang­er i de södra stadsdelar­na av huvudstade­n under lördagskvä­llen än en gång handlade om den domarhjälp Atleticosu­pportrarna anser att ett ständigt favorisera­t Real får.

Gareth Bale satte 1–3 och punkterade matchen efter att Atleti lämnade luckor stora som snöhögarna i Helsingfor­s för Los Blancos att utnyttja.

Real har som bekant vunnit Champions League tre år i följd. Ännu för några månader sedan kändes det totalt otänkbart att laget skulle kunna blanda sig i kampen om bucklan också i år. Men Santiago Solaris budskap har sakta men säkert sjunkit in och Solari ska ha en stor eloge för att han modigt matchat unga spelare som Vinicius Junior och Sergio Regiulon. Den sistnämnda har varit så bra efter nyår att självaste Marcelo tvingats nöta mera bänk än han någonsin kunde ha anat sig till.

Ajax för Real Madrid borta på onsdag. Olyckligt för Amsterdamk­lubben att de mesta mästarna vaknat ur sin vinterdval­a.

”Ännu för några månader sedan kändes det totalt otänkbart att laget skulle kunna blanda sig i kampen om bucklan också i år.”

JONAS VON WENDT

reporter

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/PIERRE-PHILIPPE MARCOU ?? Real Madrids brasilians­ke mittfältar­e Casemiro överlistar Atletico Madrids■ slovenske målvakt Jan Oblak.
FOTO: LEHTIKUVA/PIERRE-PHILIPPE MARCOU Real Madrids brasilians­ke mittfältar­e Casemiro överlistar Atletico Madrids■ slovenske målvakt Jan Oblak.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland