Hufvudstadsbladet

Ny nättjänst visar var man kan skida och åka skridsko

Det är brister i uppdaterin­gen av den nya kartan med informatio­n om skidspår och hockeymöjl­igheter. – Men det här kommer att bli kanonbra, säger planerare Kimmo Raineva på Helsingfor­s stads idrottsver­k.

- TOMMY POHJOLA 029 080 1366, tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Det är lätt att tro. Den nya tjänsten ulkoliikun­ta.fi är en stor förbättrin­g jämför med gamla kartan som knappt gick att läsa på telefonen och annars också var knepig att använda.

Kartan visar i vilket skick skidspår, skridskopl­aner och hockeyrink­ar i Helsingfor­s, Esbo och Vanda är. Eller den ska göra det – den nyligen lanserade versionen har status ”beta” det vill säga den är i utveckling­sskedet.

Planskötar­na och de ansvariga för skidspåren förväntas via mobilen uppdatera kartans informatio­n. Enligt Idrottsver­ket kommer det att dröja innan samtliga blivit vana med systemet.

När HBL på torsdag förmiddag gör ett stickprov visar det sig att många skridskopl­aner har konstiga statusuppd­ateringar. Som att konstisen på Braheplane­n är öppen men informatio­n om spolning saknas. I det fallet är det kanske inte så farligt. Man kan utgå från att konstisban­or som öppnat också dagligen spolas och plogas. Annat är det med naturisban­orna. Där skulle användaren gärna läsa något annat än ”uppdaterad för 3 veckor sedan” nu när kylan äntligen hunnit fram.

– Eftersom tjänsten är helt och hållet gjord av och hos staden så kan vi också snabbt bygga om den. Det här kommer att bli jättebra till nästa vinter, säger planerare Kimmo Raineva.

 ?? Foto: HElSiNGfor­S StAD ?? ut ocH åka skridsko men vart? Huvudstads­regionens stora städer samsas om ny fin kartservic­e. Hitta din egen hockeyrink eller det perfekta skidspåret.
Foto: HElSiNGfor­S StAD ut ocH åka skridsko men vart? Huvudstads­regionens stora städer samsas om ny fin kartservic­e. Hitta din egen hockeyrink eller det perfekta skidspåret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland