Hufvudstadsbladet

Titiyo sjunger på anrik scen i USA

- SUMBU TEMO/TT

■ I En kväll i New York får några av Sveriges mest folkkära artister chansen att möta en internatio­nell publik. SVT låter Titiyo, Darin, Roger Pontare och Linda Pira framträda på legendaris­ka Apollo Theatre i New York.

Efter några år utanför rampljuset släppte Titiyo ett kritikerro­sat album. Nu har hon också spelat på Apollo Theatre i New York.

I SVT-programmet uppträder Titiyo på samma scen som en blott sjuttonåri­g Ella Fitzgerald slog igenom på. För henne var det overkligt att stå på Apollo.

– Det var fantastisk­t. Det var en helskön kväll. Det blev väldigt speciellt, säger Titiyo.

Hon har sällskap av flera andra svenska artister som får framföra varsin låt tillsamman­s med Apolloköre­n i en ny tolkning. Också redan internatio­nellt kända Zara Larsson finns med bland de utvalda.

Titiyo valde att sjunga hiten Come along som ligger henne extra nära.

– Jag valde en låt med ett mäktigt budskap. Spelningen på Apollo kändes därför lite som en release i New York. Och det är en sådan maffig kör som kommer in.

Det är inte vilka som helst som körar bakom de svenska stjärnorna. The Late Show Gospel Choir består av tjugo sångare och har bland annat medverkat i David Lettermans pratshow tretton gånger. Med det stödet i ryggen kände sig Titiyo och hennes kollegor extra redo att möta den kräsna amerikansk­a publiken. SVT1/Yle Fem 21.00

 ?? FOTO: JANNE DANIELSSON /SVT ?? FöRVERKLIG­AD DRöM. Titiyo fick sjunga Come along när hon framträdde på Apollo Theater i New York.
FOTO: JANNE DANIELSSON /SVT FöRVERKLIG­AD DRöM. Titiyo fick sjunga Come along när hon framträdde på Apollo Theater i New York.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland