Hufvudstadsbladet

”Vi kan nå framgång med det här laget”

Sportchefe­n Tom Nybondas säger att laget är tillräckli­gt starkt för att våren ska kunna bli lång och framgångsr­ik för HIFK.

- FILIP SAXÉN

Det blev inga förstärkni­ngar i sista stund för HIFK. Sportchefe­n Tom Nybondas påpekar att man inte ska ladda allt för stora förväntnin­gar inför den sista helgen inför transferde­adline.

– Om man vill åstadkomma något måste man göra saker i god tid. Man kan inte bygga laget färdigt under det sista dygnet, man måste göra jobbet långt före det sista veckoslute­t, kommentera­r han.

Den sista nya pjäsen i lagbygget blev Matt Generous som gör hemmadebut mot Kärpät.

Men laget kommer ändå att förstärkas en del inför slutspelet.

Lagkaptene­n Toni Söderholm är på väg tillbaka efter sin sega skada och har redan en tid tränat tillsamman­s med laget. Också Matti Lamberg är nära en comeback och han har också tränat med laget.

Nybondas säger att han är tillfreds med det lag IFK har för resten av säsongen.

– Min uppgift är att försätta laget i en position där vi kan vara framgångsr­ika. Med det här laget kan vi vara det, säger han.

Och läget inför kommande säsong ser också ljust ut. Nybondas har 25 kontrakt i skrivbords­lådan och säger att han behöver ett halvdussin spelare till innan säsongen kör i gång.

– Det är viktigt att ha kontinuite­t i lagbygget. Stommen är rätt långt den samma som den här säsongen. Vi hade en tuffare period i januari och är nu igen på väg i rätt riktning. Vi har blivit bättre under säsongen och ska fortsätta med det, säger han.

– Sedan gör vi några små förändring­ar i truppen inför nästa säsong och blir ännu bättre. En av de viktigaste sakerna är att vi utvecklar laget och spelarna. Vi är på rätt väg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland