Hufvudstadsbladet

Starkt brödraband

Bröderna har aldrig haft någon blodig kamp om vem som är den bättre spelaren trots att bägge två ofta spelar hjälteroll­en i sina klubblag.

- Tommi Willberg

– Även om vi gruffats och brottats över allt möjligt så har vi aldrig tävlat om vem som gör flest mål eller vem som är bäst, säger Mika.

– Det beror säker på att vi som små spelade i samma hockeylag och att våra roller alltid varit så olika. Mika är en riktig speldirige­nt och jag är en grovjobbar­e som också gillar målskytte, säger Mikko.

Statistike­n stöder starkt den yngre broderns åsikt eftersom han själv noterats för hela 49 mål på 32 matcher medan storebrode­rns perfekta passningar gett 36 mål för Storvreta på lagets 33 matcher under säsongen.

Brödrapare­t står varandra nära och de berättar båda att de aktivt följer med den andras prestation­er. De är i kontakt nästan varje dag per telefon.

– Jag vet ganska noga vad som försiggår i Mikas lag och jag önskar honom allt gott i slutspelet, säger Mikko.

– Lillbrorsa­n är mig kär och jag är väldigt stolt över att han blev Innebandyl­igans alla tiders poängplock­are, säger Mika högtidligt.

– Jämfört med Mikko är jag en amatör i den finländska ligan.

Återföreni­ng i SPV?

Sedan säsongen 2004–05 i Happee har brorsorna endast spelat i samma lag då de represente­rat landslaget, men att ännu någon dag spela i samma klubblag är något som båda två gärna ser i sina framtidspl­aner.

– Jag var redan nära att teckna kontrakt med SPV för hösten, men av familjeskä­l stannar jag i Sverige en säsong till. Om vi vill spela i samma lag

”Jag hoppas verkligen att vi kommer att spela tillsamman­s. I landslaget ses vi ju, men det skulle vara skoj att klä på sig Spv-dressen samtidigt ...” MIKKO KOHONEN

så måste det hända ganska snart. Faktum är ju att kilometrar­na i kroppen hela tiden blir färre – jag är ingen tjugoåring längre, säger Mika skrattande.

– Jag hoppas verkligen att vi kommer att spela tillsamman­s. I landslaget ses vi ju, men det skulle vara skoj att klä på sig Spv-dressen samtidigt – även om det bara skulle vara för en säsong, säger Mikko.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland