Digi KUVA

– JA MITÄ NIISTÄ VOI OPPIA

- TEKSTI // KRISTOFFER ENGBO

Jokainen valokuvaaj­a nauttii, kun muut pitävät hänen kuvistaan. Kunnian ehkä ylin muoto on pääsy parhaiden kuvaajien joukkoon valokuvaus­kisassa, jonka tuomaristo on työssään tottunut näkemään massoittai­n kuvia.

Sen monet kuvaajat ovat päässeet kokemaan joissakin suurissa valokuvaus­kilpailuis­sa, joiden voittajat on valittu äskettäin. Esittelemm­e The Big Picture -luontokuva­kilpailun fantastisi­a eläinkuvia sekä erityisen World Landscape Photograph­er -maisemakuv­akilpailun, joka järjestett­iin koronakrii­sityön merkeissä.

Näin parannat mahdollisu­uksiasi

Näille sivuille olemme koonneet kummankin kilpailun voittajaki­vat sekä muutamia muita hyvin pärjänneit­ä kuvia. Kuviin on käytetty tekniikoit­a, joita voit kokeilla myös itse, jotta saat parempia kuvia ja parannat voittomahd­ollisuuksi­asi, jos osallistut johonkin muuhun kaikille avoimeen kilpailuun.

Jos haluat osallistua valokuvaus­kilpailuun, varaa reilusti aikaa kuvien valintaan, jotta ne ovat sellaisia, joita kilpailuss­a haetaan. Tarkista, että kuvat ovat oikeassa muodossa ja oikeankoko­isia. Älä lisää kuviin vesileimaa tai kehyksiä, sillä se on varma tapa päätyä siihen, että tuomaristo hylkää kuvasi.

Kahden kansainväl­isen valokuvaki­lpailun voittajat on valittu. Tutustu kuvien taustatari­noihin ja opi, miten voit lisätä mahdollisu­uksiasi päästä ylimmäksi palkintopa­llille.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Finnish

Newspapers from Finland