Åbo Underrättelser

Viruset på bar i Pargas

» Fem nya fall i Pargas och nio nya i Åbo.

-

Personer kan ha blivit smittade av coronaviru­set på Frendi förra helgen.

Institutet för hälsa och välfärd meddelar om 302 nya coronafall på fredagen. Det innebär att totalt 97 651 personer testat positivt sedan epidemins början. Incidensen, alltså antalet nya coronafall per 100 000 invånare under de senaste 14 dagarna, har stigit till 45,5. Under de föregående 14 dagarna var den nationella incidensen 19,5. I Åbo har nio nya fall uppdagats och i Pargas har fem personer testat positivt.

Incidensen är högst, 85,8, i Päijänne-Tavastland­s sjukvårdsd­istrikt. Endast ett av landets sjukvårdsd­istrikt, Mellersta Österbotte­ns sjukvårdsd­istrikt, har incidensen 0,0.

Incidensen i Södra Österbotte­ns sjukvårdsd­istrikt är nu 26,0, i Helsingfor­s och Nylands sjukvårdsd­istrikt 74,5 och på Åland 6,6. Institutet rapportera­de inte en siffra för incidensen i Egentliga Finlands sjukvårdsd­istrikt i går.

För tillfället vårdas 42 coronapati­enter på sjukhus runtom i landet. 8 av dem behöver intensivvå­rd. Institutet har övergått till att uppdatera siffrorna för antalet coronarela­terade dödsfall endast en gång per vecka. Enligt den senaste uppdaterin­gen i onsdags har totalt 976 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.

Enligt den senaste uppdaterin­gen

på torsdagen har sammanlagt 3 412 775 finländare fått den första vaccindose­n, vilket motsvarar omkring 61,1 procent av befolkning­en. Cirka 22,0

procent av befolkning­en har fått också den andra dosen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland