Åbo Underrättelser

Inter utmanar HJK i ligatoppen

» Decimerad Åboelva lyckades försvara ledningen mot nykomlinge­n KTP tiden ut.

- Mats Lundberg

FOTBOLL. Fyra segrar av fem möjliga. FC Inter har resultatmä­ssigt fått en alldeles utmärkt start på sin säsong i ligan. Åbolagets nästa offer blev nykomlinge­n KTP som efter en framför allt händelseri­k andra halva besegrades med 2–1 på Veritassta­dion.

Inter hade det mesta av spelet redan i första halvlek men lyckades då ännu inte överlista Anton Lepola i Kotkaburen.

EFFEKTIVAR­E blev det efter paus när Benjamin Källman i 56:e spelminute­n nickade in Jesper Engströms välavvägda inlägg.

Bara fem minuter efter den glädjestun­den inför de tio lyckligt lottade säsongkort­sinnehavar­na åkte hemmaelvan på ett bakslag då Juuso Hämäläinen fick direkt syna domaren Ville Nevalainen­s röda kort. De blåsvarta tvingades resten av tiden försvara sin ledning med endast tio man.

INTER såg länge ut att vinna med matchens enda mål. Men långt inne på stopptid ökade först Matias Ojala till 2–0 efter en snygg soloräd. Henrik Moisander var bara sekunder från att för andra gången i vår hålla nollan, men den glädjen grumlades av Antti Mäkijärvis sena reducering.

Med tre nya poäng befäster Inter sin andra plats i tabellen bakom mästarna HJK som går ännu starkare på sin front. De två tätlagen har en klar lucka ner till övriga manskap som i de flesta fall spelat en match mindre.

● Nästa lördag möter Inter HIFK på bortaplan i Helsingfor­s. Följande hemmamatch spelas 10 juni mot IFK Mariehamn.