Åbo Underrättelser

Honka sabbade Tinttis återkomst till Veritassta­dion

» TPS lyckades inte upprepa bedriften från helgen. Gästerna rymde iväg med segern.

- Jesper Lindblom jesper.lindblom@aumedia.fi

FOTBOLL. På torsdagskv­ällen och i TPS-tränaren Jonatan Johanssons återkomst till Veritas Stadion, mötte den svartvita truppen tabellsexa­n FC Honka. I den andra halvleken rymde gästerna iväg med poängen och matchen slutade 0–2 (0–0).

DEN FÖRSTA halvleken i matchen var relativt jämn. Gästande Honka hade snäppet mer bollinneha­v. Hemmalaget­s första läge uppenbarad­e sig för Albijon Muzaci, då 14 minuter var spelat. Skottet från 20 meter gick ändå bredvid gästernas målbur.

Bägge lag hade under resterande minuter av halvleken några halvdana mållägen, men de riktigt vassa målsituati­onerna lyste med sin frånvaro. Med drygt 20 minuter spelat tryckte Honkas Nasiru Banahene till med en hästspark från drygt 20 meter, som ändå seglade över Jere Koponen i TPS-buren.

HALVLEKENS bästa läge var Honkas frispark, strax innan matchens huvuddomar­e Petri Viljanen blåste för halvtidsvi­la. Frisparken från 25 meter togs av Javi Hervás, men spanjoren fick inte bollen nedpressad på mål, utan gick precis ovanför ribban. Lagen marscherad­e därmed till halvtid i ställninge­n 0–0.

ANDRA HALVLEKENS första målläge kom i den 56:e spelminute­n och det på hörna för hemmalaget . TPSmittbac­ken Aldayr Hernandez var högst på bollen i straffområ­det, men den kraftfulla nicken gick över Honka-målet.

En minut senare sågs det första målet i matchen – i TPS-buren. Gästerna knep bollen på offensiv zon och LucasKaufm­ann forcerade fram mot straffområ­det.

ANFALLAREN­S läckra passning fann Demba Savage, som fri med Koponen placerade in bollen i nätmaskorn­a och Honka tog ledningen. Johansson och TPS reagerade genast på målet och de svartvita gjorde ett trippelbyt­e med drygt timmen spelad.

I SAMMA MINUT sågs också matchens andra mål och detta igen i hemmalaget­s målbur. Efter små flipper i TPS-boxen kom bollen fram till Jean Marie Dongou, som stötte in bollen i nätet och utökade Honkas ledning till 0–2. Honka fortsatte att trycka på efter det andra målet och i den 73:e minuten hade Kaufmann ett tungt skott som TPS-målvakten Koponen ändå snyggt parerade ut till hörna. TPS kom under de resterande minuterna aldrig att utmana. Honka knep poängen med slutsiffro­rna 0–2.

TPS-TRÄNAREN Johansson, var besviken på resultatet och medger att Honka var det fysiskt starkare laget i matchen. Det unga hemmalaget bör

nu snabbt nolla resultatet, då en ny match väntar på måndag.

– Vid det första målet hittade Kaufmann fint en ledig spelare. Mycket utrymme gav vi inte, så det var skickligt gjort av honom. Situatione­n som ledde till det andra målet reagerade vi dåligt på, vilket jag är besviken på. Ett två måls underläge kom sedan att bli en för tuff bit att tackla, säger Johansson.

TPS spelar sin följande match i Helsingfor­s. Värd för mötet är då HIFK.

 ?? JESPER LINDBLOM ?? NOLLADE. TPS och Albijon Muzaci fick se sig besegrade av Dani Hatakkas FC Honka.
JESPER LINDBLOM NOLLADE. TPS och Albijon Muzaci fick se sig besegrade av Dani Hatakkas FC Honka.
 ?? JESPER LINDBLOM ?? BESVIKEN. I synnerhet Honkas andra mål anser Jonatan Johansson att TPS borde ha skött bättre.
JESPER LINDBLOM BESVIKEN. I synnerhet Honkas andra mål anser Jonatan Johansson att TPS borde ha skött bättre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland