Åbo Underrättelser

Eldhärjat radhus står fortfarand­e kvar

» Myndighete­rnas rapporter inte klar ännu.

- Monica Sandberg 040-5828276 monica.sandberg@aumedia.fi

Ännu är inget klart beträffand­e när radhuset som brann i Kimito kan rivas.

– Lite förundrad är jag över att pappersexe­rcisen inte har blivit klar på de tre veckor som har gått. Tydligen är det så att alla brandkårer som deltog i släckninge­n måste skicka in en egen rapport, säger ägaren Ville Rantala vid RA-asunnot oy.

Innan alla rapporter är klara kan han inte få klart med försäkring­en och inte heller komma i gång med rivningen av huset.

– Sedan siktar jag på att få ett nytt hus byggt, kanske med en huskropp till eftersom det finns mycket outnyttjad byggrätt på tomten, säger han.

INTE BARA Rantala utan också Ronja Heikkilä hoppas på att alla rapporter snart skulle vara klara. Med sin sambo hyrde hon en lägenhet i huset. Då branden började, och elden spred sig snabbt via takkonstru­ktionerna, hann paret få med sig bara sina katter.

– Vi hade hemförsäkr­ing men har ännu inte fått utnyttja den eftersom brandrappo­rter och allt vad det är inte är klara, säger hon.

Heikkilä har inte heller fått reda på vem som stal och använde hennes bankkort eller vart hennes sambos plånbok har tagit vägen.

– Men vi fick tillbaka våra bilnyck- lar och de fungerar än trots att de blev rostiga och anfrätta, säger hon.

● Ett tjugotal av räddningsv­erkets bilar deltog i släcknings­arbetet den 10 augusti.

 ?? MONICA SANDBERG ?? NÅGRA VÄGGAR KVAR. Annars förstördes det mesta i radhuset.
MONICA SANDBERG NÅGRA VÄGGAR KVAR. Annars förstördes det mesta i radhuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland