Åbo Underrättelser

PIF:S B-pojkar till division 2

Besegrade Turun Weikot i avgörande kvalmatch med hela 8–2.

- Gösse Storfors

PIF:s radarpar. Pargas IF:s B-pojkar (-97 födda) har avancerat till distriktet­s division 2 för höstsäsong­en. Det blev klart när laget vann den avgörande kvalmatche­n mot den andra zonen segrare Turun Weikot med 8–2 (3–0).

PIF vann sin zon i trean under våren med rent spel på åtta matcher och 38–2 i målskillna­d. TuWe vann sin zon på bättre målskillna­d så PIF var favorit inför kvalmatche­n och det var egentligen aldrig fråga om vart segern skulle gå.

– Nu får vi bättre matcher på hösten och det är bra om laget ska fortsätta att utvecklas. Trean har varit fel serie för det här laget, säger tränaren Kenneth Nordling. – Pojkarna spelade det spel de kan och jag behövde inte göra så mycket. Hela laget spelade bra och så har vi två spetsar som gör vad som helst. Ingen har ännu kunnat stoppa dem i år.

Därmed avser Nordling paret Jonas Lehtinen som gjorde hattrick och Albin Wikström med 2 mål. När det stod 5–0 lät de också andra i laget göra mål.

– Lite nervös var jag inför matchen men jag litade på laget och att de fixar det. Och det gjorde de ju. Barnen själv är rörande överens; tennis är roligt. Det är dock svårt att sätta fingret på vad som är det roligaste, är det att spela match eller att öva slag? Allt har de fått testa på under lägret.

De yngsta lägerdelta­garna är i fem års åldern. Enligt

 ?? Foto: Gösse Storfors ?? Tvåmålssky­tten Albin Wikström med bollen och tremålssky­tten Jonas Lehti-
Foto: Gösse Storfors Tvåmålssky­tten Albin Wikström med bollen och tremålssky­tten Jonas Lehti-
 ??  ?? Sabina Bäck.
Sabina Bäck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland