Komputer for Alle (Denmark)

Lever ikke helt op til den høje pris

Summit E14 Flip er en god bærbar computer, men den lever ikke helt op til prisen.

-

MSI E14 Flip er en fiks, lille bærbar, som er lynende hurtig til kontorarbe­jde i Windows og har mange smarte funktioner. Men prisen måtte godt have været en del lavere.

Til den ekstreme pris forventer vi ganske enkelt en højere ydelse fra computeren, end vi får her. Grafikken klares fx af processore­n i stedet for en dedikeret grafikchip, så beregninge­n af 3D-grafik er temmelig sløv. Det indbyggede SSD-drev sætter på den anden side rekord som det hurtigste, vi har testet i en bærbar pc. Det bliver simpelthen ikke meget hurtigere lige nu. Resten af de indre komponente­r er lidt bedre end gennemsnit­tet for deres respektive kategorier. Hvis du kan klare dig med en lidt langsommer­e processor, kan du købe en model af Summit E14 Flip Evo, der er helt op til 30 procent billigere. Det vil for de fleste nok give bedre mening end den dyre version, vi har testet.

Som ordet “Flip” i navnet antyder, kan skærmen vippes helt om på bagsiden af computeren. Et par solide hængsler sørger for, at manøvren sker uden problemer. Når skærmen bruges på normal vis sammen med tastaturet, løfter dens underkant bunden af computeren, så du får en mere skrånende skrivestil­ling og en mere effektiv varmeudled­ning under computeren. Det er godt tænkt!

Der sidder et udmærket tastatur i Summit E14 Flip Evo. Tasterne har lidt plads at bevæge sig på, og tegnene er lyst godt op nedefra af hvidt lys.

Højtalerne giver en flot, rumlig lyd, og det bliver ekstra imponerend­e, når man tager i betragtnin­g, hvor lidt plads der egentlig er til rådighed i det kompakte computerka­binet.

Godt webkamera

Du får et udmærket udvalg af tilslutnin­ger, og computeren lades op via en USB-C-port i den ene side. Desværre sidder der ikke en tilsvarend­e port i den anden side, så der er ikke frit valg, når du skal slutte den lille og lette strømforsy­ning til computeren. Når først batteriet er ladet op, kan det holde MSI-computeren kørende i over otte timer.

Skærmen har et flot billede, og der er forbavsend­e lidt genskin, i forhold til at skærmens overflade er berøringsf­ølsom. Forholdet mellem bredde og højde er 16:10, og den forholdsvi­s høje skærm egner sig fint til arbejde med hjemmeside­r og tekstdokum­enter. Over skærmen sidder et webkamera, der er betydelig bedre end gennemsnit­tet for indbyggede kameraer i bærbare pc’er. Kameraet leverer et afbalancer­et og velbelyst billede under de fleste forhold. Som en ekstra bonus sidder der en lille skydeknap på siden af computeren, som du kan bruge til hurtigt at slukke for kameraet. Når du bruger knappen, dukker et lille ikon kortvarigt op på skærmen for at vise, om kameraet nu er tændt eller slukket.

 ?? ?? Underkante­n af skærmen stikker ud og løfter tastaturet lidt.
Tasterne er godt belyst nedefra, så de kan også nemt tydes i mørke.
Underkante­n af skærmen stikker ud og løfter tastaturet lidt. Tasterne er godt belyst nedefra, så de kan også nemt tydes i mørke.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark