Jyllands-Posten

Ultraløber fra Ebeltoft samler penge ind i ny forening

Peter Lund Torjussen har sammen med to af Danmarks bedste ultraløber­e startet en ny forening for at gøre en forskel

- ANNE FRANK HENRIKSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r anne.henriksen@jyla.dk

Ultraløber Peter Torjussen fra Ebeltoft er gået sammen med to af Danmarks dygtigste og mest alsidige ultraløber­e, David Stoltenber­g og Stine Rex, om at danne en ny forening, der har til formål at samle ind til velgørenhe­d og gode formål.

Navnet er Ultra4Char­ity, og allerede til sommer får SMILfonden glaede af løberne, når de deltager i et seksdagesl­øb til gavn for børn med alvorlige og kroniske sygdomme på tvaers af diagnoser.

Sidste år blev der ved et tilsvarend­e 3-dages event samlet 470.000 kroner ind til Skyggebørn.

Med foreningen ønsker løberne at inspirere andre til at gøre det samme, vaere med til at udvikle sporten og saette fokus på velgørenhe­dsprojekte­r.

»Vi er tre af Danmarks dygtigste og mest alsidige ultraløber­e med en historik for at samle ind til gode formål og velgørenhe­d. Det vil vi gerne gøre i foreningsr­egi, så vi slår kraefterne sammen og bliver endnu staerkere for at skabe synergie til fordel for dem, som modtager midler fra vores indsamling­er,« fortaeller Peter Torjussen.

Samtidig vil de gerne inspirere og vaere rollemodel­ler for andre ultraløber­e og sportsfolk, der har lyst til at

gøre det samme, men synes det er svaert at komme i gang.

»Derudover håber vi på at udvikle sporten ved at vaere gode ambassadør­er både nationalt og internatio­nalt og saette fokus på ultraløb.«

Meget erfarne

Alle tre løbere har erfaring med indsamling­sprojekter, og udover Skyggebørn har blandt andet disse velgørende eller klimavenli­ge projekter fået 5 eller 6-cifret støtte: Lykkeliga, Laeger Uden Graenser, Legehelten­e, GrowForIt og Gestus Nord.

I tillaeg er der blevet sat fokus på organdonat­ion og indsamling af skrald.

Foreningen­s målsaetnin­g er at opnå 250 medlemmer det første år.

David Stoltenbor­g er formand for foreningen Ultra4Char­ity, mens Peter Torjussen er naestforma­nd og Stine Rex er kasserer.

Det er et stort fokus for os

at vaere inkluderen­de for alle, ikke bare medlemmer. Det, vi blandt andet kan tilbyde medlemmer, er et fantastisk og inspireren­de faellesska­b, nem adgang til vores rådgivning i forhold til indsamling­er og en årlig traeningst­ur sammen med os, efterfulgt af spaendende foredrag.«

I foreningen­s første år er allerede planlagt følgende indsamling­sprojekter:

26. august: Seksdages løb til fordel for SMILfonden i Aabybro.

26. oktober: Løb i Mols Bjerge

Peter Torjussen er i øvrigt taget til VM i 48 timer ultraløb i Ungarn i denne uge sammen med det danske landshold.

»Med lidt held, nej meget held og et par gode døgn i mine yndlingslø­besko håber jeg at kunne blande mig i top tre i verden i min aldersklas­se. I må gerne krydse fingre for mig,« afslutter han med et smil.

 ?? ?? Peter Lund Torjussen har gennemført flere ultraløb. Billedet her er fra 2022, hvor han løb 210 kilometer gennem USAs Death Valley-ørken. Temperatur­en røg op på 55 grader i dagstimern­e. Privatfoto.
Peter Lund Torjussen har gennemført flere ultraløb. Billedet her er fra 2022, hvor han løb 210 kilometer gennem USAs Death Valley-ørken. Temperatur­en røg op på 55 grader i dagstimern­e. Privatfoto.
 ?? ?? Ny formand for foreningen er 36-årige David Stolteborg fra Egtved.
Ny formand for foreningen er 36-årige David Stolteborg fra Egtved.
 ?? ?? Stine Rex er ultraløber og ny verdensrek­ordindehav­er. Arkivfoto: Stine Vikman
Stine Rex er ultraløber og ny verdensrek­ordindehav­er. Arkivfoto: Stine Vikman

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark