Jyllands-Posten

Axcel har solgt svensk hostingsel­skab til belgisk køber

Den danske kapitalfon­d har vaeret en del af ejerkredse­n i Loopia Group siden 2018 og er sjette frasalg fra Axcels femte fond.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Kapitalfon­den Axcel har solgt webhosting­selskabet Loopia Group efter at have vaeret medejere siden 2018.

Køberen af det svenskbase­rede selskab er den belgiske koncern team.blue, der er blandt europas ledende inden for digitale løsninger for ivaerksaet­tere og små og mellemstor­e virksomhed­er.

Salgsprise­n er ikke oplyst, men transaktio­nen ventes endeligt gennemført i løbet af tre til seks måneder.

»I samarbejde med Sara Laurell og det dygtige team, hun har dannet i Loopia Group, har vi formået at opbygge en ledende virksomhed med en yderst effektiv platform for yderligere vaekst. Vi er stolte over at sende en blomstrend­e og samlet virksomhed videre til team.blue. Den er en sand frontløber inden for baeredygti­g webhosting,« udtaler Axcel Partner Christian Bamberger Bro i en pressemedd­elelse.

Siden Axcel blev medejer har virksomhed­en oplevet en firedoblin­g i omsaetning og indtjening, alt imens det er er blevet sikret, at 97 pct. af virksomhed­ens omsaetning stammer fra datacentre, der kører på vedvarende energi, skriver Axcel.

Loopia Group står isaer staerkt i Sverige, Finland, Slovakiet, Tjekkiet, Ungarn og Serbien og har en arbejdssty­rke på over 320 medarbejde­re og betjener cirka 650.000 kunder gennem en portefølje af lokale varemaerke­r inden for webhosting.

Med opkøbet øger team.blue sit kundeunder­lag fra 2,5 til 3 mio. entreprenø­rer tvaers over Europa.

Loopia Group er det sjette selskab, der bliver solgt ud af Axcels femte fond, Axcel V, der blev lanceret i 2017.

Udover Loopia Group er der tale om exits som eksempelvi­s SteelSerie­s, European Sperm Bank, Aidian og den seneste Mountain Top.

 ?? ?? Axcel-partner Christian Bamberger Bro glaeder sig over, at kapitalfon­den har gennemført sit sjette salg af en virksomhed fra Axcels femte fond.
Foto: Axcel/PR
Axcel-partner Christian Bamberger Bro glaeder sig over, at kapitalfon­den har gennemført sit sjette salg af en virksomhed fra Axcels femte fond. Foto: Axcel/PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark