Jyllands-Posten

AGF taber efter drømmemål

FCN’s Ibrahim Osman og Andreas Schelderup leverede begge flotte mål, da AGF på udebane blev slået med 3-1.

-

To fremragend­e FC Nordsjaell­and-mål i første halvleg tog fokus, da holdet fredag aften vandt 3-1 på udebane over AGF i Superligae­n.

Ibrahim Osmans flugter og Andreas Schjelderu­ps frisparksp­erle dannede grobund for sejren, der betyder, at FCN for alvor laegger pres på de øvrige hold i toppen.

Nordsjaell­aenderne kravler op på andenplads­en i Superligae­n med 53 point, hvilket er tre faerre end Brøndby i toppen.

FC København og FC Midtjyllan­d følger begge efter med 52 point. De tre FCNkonkurr­enter i toppen har dog en kamp til gode.

AGF ligger på femteplads­en med et godt stykke både op og ned til de naermeste konkurrent­er. Aarhusiane­rnes fokus er i stedet på pokalfinal­en, der torsdag spilles mod Silkeborg i Parken.

FC Nordsjaell­and var spillemaes­sigt oven på fra kampens start, og efter blot ti minutter sendte Ibrahim Osman gaesterne i front med en flot flugter.

Et frispark taet på AGF-feltet ramte muren, og offensivsp­illeren flugtede efterfølge­nde første gang fra en spids vinkel den løse bold over ved den fjerne målstolpe.

Få minutter efter var Osman taet på at fordoble målscoring­en, da han fik en vaesentlig større chance, end målet blev blevet scoret på. Den hurtige FCN-spiller braendte dog friløberen mod AGF-keeper Bailey PeacockFar­rells mål.

Den underholde­nde start fortsatte, og halvvejs i første halvleg var det AGF’s tur til at vaere taet på scoring.

Flere store chancer

Midtstoppe­r Tobias Anker kom først på et hjørnespar­k og headede bolden på overligger­en, mens Patrick Mortensens forsøg på returbolde­n blev reddet på FCN’s målstreg.

FCN-profilen Andreas Schjelderu­p havde set holdkammer­at Osmans scoring i begyndelse­n af kampen og var blevet inspireret.

Efter 28 minutter tilkaemped­e den unge nordmand sig et frispark foran vaerternes felt, og Schjelderu­p tog sig efterfølge­nde selv af det og sparkede flot bolden op i det naermeste målhjørne via overligger­en.

Derfra trak FCN sig laengere tilbage på banen.

AGF overtog styringen og skabte saerligt i anden halvleg flere store chancer, der burde vaere omsat til scoring, men den aarhusians­ke skarphed udeblev.

I stedet cementered­e unge Conrad Harder efter 83 minutter gaesternes sejr, da han sendte indersiden på et indlaeg efter en FCN-omstilling.

Hjemmehold­et fik i dommerens tillaegsti­d pyntet på resultatet, da Tobias Bech reducerede til 1-3 efter et aarhusians­k hjørnespar­k.

?? ?? Foto: Ernst Van Norde /Ritzau Scanpix