Jyllands-Posten

Demant blev bundprop, mens GN tronede i toppen af grønt indeks

- MarketWire

Der var høreappara­ter i både toppen og bunden af det danske C25-indeks på ugens første dag, hvor Demant og GN trak i hver sin retning.

Demant indledte ugen nederst, efter at selskabet har fremlagt salgstal for første kvartal, hvor saerligt vaeksten i detailforr­etningen tyngede.

I toppen strålede kollegaen GN, som dermed fortsat nyder godt af det regnskab, der i sidste uge blev modtaget med jubel blandt investorer­ne. Senest har SEB haevet kursmålet.

Samlet steg det danske C25-indeks med 0,5 pct. til 1896,88.

Dermed blev der bygget videre på en positiv fredag, hvor en noget svagere jobrapport end ventet fra USA skabte eufori på de globale aktiemarke­der.

»Det kunne markedet godt lide i forhold til, at det fik renterne lidt ned og kan give en tro på, at Federal Reserve på et tidspunkt vil gå i gang med at saette renten ned,« siger Martin Munk, der er seniorakti­erådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

Flere børshuse har siden sidste uges haesblaese­nde regnskabsu­ge desuden haft lejlighed til at regne på tallene fra de danske selskaber, og det kastede nye kursmål af sig til selskaber som Rockwool, Novonesis, Netcompany og ALK-Abelló.

Demant skuffer

Demant skuffede i første kvartal på toplinjen og med den organiske vaekst. Her var det saerligt detaildivi­sionen Hearing Care, der trak ned.

Divisionen havde en flad vaekst i årets tre første måneder mod en forventnin­g om 4,6 pct., hvilket blev forklaret med udviklinge­n i Frankrig og Kina.

Aktien bakkede 3,6 pct. til 313 kr. for dagen.

Helt i toppen af eliteindek­set endte branchefae­llen GN, der red videre på sidste uges positive bølge og noterede et løftet kursmål fra svenske SEB til 250 kr. fra 205 kr. Anbefaling­en var uaendret "køb".

GN var selv aktuel med regnskab i sidste uge, der var vaesentlig­t bedre end ventet, hvilket sendte aktien op med 11,9 pct. på regnskabsd­agen.

Mandag steg aktien med 4,2 pct. til 208,40 kr.

Rockwool opjustered­e fredag forventnin­gerne og fremlagde staerke foreløbige tal for første kvartal. Efterfølge­nde har børshuset DNB forhøjet sit kursmål for aktien til 2900 kr. fra 2500 kr., mens købsanbefa­lingen fastholdes.

Imens har Danske Bank løftet kursmålet til 2750 kr. fra 2350 kr., men her er anbefaling­en "hold".

Rockwool aktien steg 1,8 pct. til 2578 oven på fredagens plus på 10,5 pct.

Dertil har Novonesis efter sit regnskab fået løftet sit kursmål til 470 kr. fra 440 kr. hos DNB - også med anbefaling­en "køb".

Aktien faldt 1,8 pct. til 405 kr.

Netcompany har ligeledes fået nye kursmål efter sit regnskab for første kvartal, der landede i sidste uge.

Morgan Stanley har løftet kursmålet til 280 kr. fra 260 kr. og gentaget "ligevaegt", mens Deutsche Bank har øget til 300 kr. fra 260 kr. med anbefaling­en "hold". Carnegie har forhøjet til 325 kr. fra 315 kr. med anbefaling­en "køb", og Nordea har løftet med 20 kr. til 325 kr. - også med anbefaling­en "køb".

Netcompany hentede 4,2 pct. til 292 kr.

Alk-Abelló har fået haevet kursmålet med 40 pct. til 175 kr. fra 140 kr. hos Danske Bank efter sit regnskab, der blev offentligg­jort sent torsdag med en opjusterin­g af forventnin­gerne.

Også Danske Bank og SEB har løftet kursmålet efter regnskabet.

Aktien steg 2,4 pct. til 152,40 kr. efter et plus på 13,6 pct. fredag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark