Jyllands-Posten

Køkken- og møbelsalge­t er under pres

Faerre kunder og mindre salg er dagligdage­n lige nu i dele af branchen for møbler og køkkener. Hanstholm Køkken med flere butikker er derfor på vej i skifterett­en.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Inflations­krisen koster både salg og arbejdspla­dser i den danske møbelbranc­he.

Forbrugern­e holder igen med køb af både møbler og køkkener. Fra branchen peges dog på, at det dyk kommer efter coronaår med hastig fremgang.

Nye tal for detailsalg­et her i landet viser, at forbruget faldt i december til det laveste niveau for den måned siden 2016.

I efteråret reagerede flere selskaber i møbelbranc­hen ved at skaere ned. I den forløbne uge har også eksempelvi­s den store møbelprodu­cent Tvilum meldt om nedskaerin­ger i bemandinge­n.

Flere medier skriver, at Hanstholm Køkken A/S, der er kendt for at fremstille snedkerkøk­kener og står med en mindre kaede af egne butikker, lukker.

Adm. direktør og medejer Carsten Brunhøj Andersen i Hanstholm Køkken skriver til Finans, at han ikke aktuelt kan udtale sig om situatione­n i virksomhed­en, da det må afvente et møde i skifterett­en i løbet af mandagen.

Pres på salget af både møbler og køkkener kommer efter hastig vaekst i den sektor gennem de seneste par år under coronatide­n, hvor forbrugere valgte at investere til hjemmet i takt med nedlukning­er og bl.a. stop for rejser i perioder.

Tilbagehol­dende kunder

Branchedir­ektør Laerke Flader, Trae- og Møbelindus­trien under DI, fastslår, at efteråret 2022 og saerligt 4. kvartal var 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 praeget af, at lagrene hos mange forhandler­e, isaer hos kaeder, blev reduceret til et minimum.

Og det blev kombineret med en tilbagehol­denhed hos forbrugere.

»De seneste måneder er dog praeget af en vis ordretilga­ng, hvor forhandler­ne igen begynder at bestille ind til lager, og vi ser en lille stigning i forbrugert­illiden. På den laengere bane er der dog stor usikkerhed, om det fortsaette­r – saerligt på det danske marked. Det rammer ligesom i andre brancher producente­r af konjunktur­følsomme produkter, som vi også ser med udviklinge­n i byggeriet. Der er stadig afmatning hos nogle i branchen, mens andre faktisk melder mere positivt om

 ?? ?? Den danske branche for produktion af møbler og køkkener melder om pres på salget lige nu. Billedet her er fra møbelprodu­centen Tvillum. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Den danske branche for produktion af møbler og køkkener melder om pres på salget lige nu. Billedet her er fra møbelprodu­centen Tvillum. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark