Jyllands-Posten

Omstridt leder af skole mistaenkt for snyd er stoppet

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN MARIE-LOUISE ANDERSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk Marie-Louise.Andersen@jp.dk

Efter anklager om snyd og et mistillids­votum fra flertallet af medarbejde­rne på Søndervang­skolen i Aarhus har skoleleder Rani Hørlyck indgået en fratraedel­sesordning. Det meddelte Aarhus Kommune tirsdag. Også skolens viceskolel­eder, Martin Bernhard, har valgt at stoppe. Begge vil vaere fritstille­t frem til fratraedel­sen ved udgangen af februar 2022.

»De har begge bedt om en fratraedel­se. Det har jeg imødekomme­t. Nu er mit fokus at skabe en tryg og rolig hverdag for børnene og medarbejde­rne,« siger Lisbeth Schmidt Andersen, børne- og ungechef, Aarhus Kommune.

Hun ønsker ikke at udtale sig yderligere om fratraedel­sen med henvisning til, at det er personales­ager.

Søndervang­skolen har i flere år haft taet på 100 pct. tosprogede elever og er gentagne gange blevet fremhaevet som en skole, der har vaeret i stand til at løfte tosprogede elever langt bedre end tilsvarend­e skoler. Men i september blev der sået alvorlig tvivl om resultater­ne, efter at tidligere og nuvaerende laerere og elever stillede sig frem i Politiken med beskyldnin­ger om snyd. Anklagen lød på, at skolen systematis­k i 2016 og til dels i 2017 lod sine afgangsele­ver få ekstra tid til dele af den skriftlige afgangsprø­ve i dansk.

En redegørels­e fra Aarhus

Kommune viste efterfølge­nde, at kommunen allerede i 2017 havde konstatere­t uregelmaes­sigheder ved prøverne. Alligevel kunne JP Aarhus for nylig afsløre, at børne- og ungeforval­tningen efterfølge­nde fremhaeved­e Søndervang­skolens karakterfr­emgang på møder og i rapporter.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra Rani Hørlyck eller Martin Bernhard. Heller ikke børne- og ungerådman­d Thomas Medom (SF) er vendt tilbage på Jyllands-Postens henvendels­e. Aarhus Kommune har ivaerksat en ekstern undersøgel­se af forholdene på skolen og af kommunens tilsyn med folkeskole­n. Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet (Stuk) er også gået ind i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark