Jyllands-Posten

Norske håndboldkv­inder får bøde for at naegte at spille i små trusser

EHF har givet en bøde til det norske landshold i beachhåndb­old for at tage tights på ved EM i protest.

-

Det Norske Håndboldfo­rbund har fået en bøde på 1.500 euro (11.000 kr.) af Det Europaeisk­e Håndboldfo­rbund (EHF) for at overtraede reglerne om påklaednin­g ved EM i beachhåndb­old.

Det sker, fordi håndboldkv­inderne naegtede at tage de saedvanlig­e trusser på, der er en del af kampunifor­men, og i stedet spillede i tights i bronzekamp­en ved EM.

»Det er i strid med reglerne om atleternes uniform i Det Internatio­nale Håndboldfo­rbunds (IHF) regler inden for beachhåndb­old,« skriver EHF i afgørelsen på sin hjemmeside.

Norges håndboldfo­rbund kendte reglerne og var godt klar over, at der sandsynlig­vis ventede en bøde.

»Men jeg synes, at det er lidt urimeligt og uklogt at give sådan en bøde til en gruppe kvinder, der kaemper for naturlige rettighede­r,« siger praesident i forbundet Kåre Geir Lio til det norske medie VG.

Mens maendene må spille i shorts og tanktop i beachhåndb­old, skal kvinderne spille i bikini med specielle regler. Toppen skal vaere en taetsidden­de sports-bh med dyp udskaering ved armene. Trusserne må ikke vaere mere end 10 centimeter på siderne, står der i uniformsre­glerne ifølge nyhedsbure­auet NTB.

I det norske forbund har man laenge forsøgt at få aendret reglerne.

Norges kultur- og ligestilli­ngsministe­r Abid Raja (Venstre) kalder på Twitter bøden for »helt latterlig«.

»Hold da op så mange holdningsa­endringer, der er behov for i det gammeldags internatio­nale alderdomsf­orbund inden for idraetten. Det vaerste er, at de bare slet ikke forstår ligestilli­ngen,« skriver han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark