Jyllands-Posten

Endelig kan Per Wimmer øjne sin laenge ventede rumrejse

Danske Per Wimmer købte sin første rumbillet for 21 år siden. Uheld og tekniske udfordring­er har sidenhen forsinket turen, men søndag voksede hans forhåbning­er om en snarlig rumrejse voldsomt.

- SIMONE SCHEUER-HANSEN Internatio­nal korrespond­ent simone.s.hansen@jp.dk

Det er formentlig de faerreste, der ingen midler skyr og bruger adskillige millioner kroner på at udleve deres største drømme, uanset hvor tossede, urealistis­ke og vanvittige de end måtte vaere.

Den danske forretning­smand Per Wimmer gør det imidlertid uden at tøve.

I løbet af de seneste to årtier har han brugt et syvcifret dollarbelø­b, mange millioner danske kroner, på at udleve sin drengedrøm om at komme ud i rummet – en drømmerejs­e, der på grund af uheld, tekniske udfordring­er og forsinkels­er igen og igen er blevet udskudt.

Men nu, for første gang siden han for 21 år siden købte sin første rumbillet – ifølge ham selv som den første europaeer – kan han endelig øjne muligheden for en snarlig rumrejse.

Søndag eftermidda­g rejste milliardae­ren og ejeren af Virgin Galactic, Richard Branson, for første gang til udkanten af rummet i sit kommerciel­le rumfartøj VSS Unity. En tur på lidt over en time, hvor passagerer­ne ombord, herunder Branson selv, oplevede vaegtløshe­d i 86 kilometers højde.

Branson regner med at kunne sende turister ud i rummet allerede fra naeste år, og Per Wimmer har som en af få allerede sikret sig en af de eftertragt­ede og eksklusive billetter.

»Mine forhåbning­er steg eksponenti­elt med, at raketten steg op,« udbryder Per Wimmer begejstret.

»Der har altid vaeret to bokse, der har stået mellem mig og en flyvning i rummet, som skulle tjekkes af: 1. At Virgin Galactic skulle have sin kommerciel­le licens – det skete for to uger siden. Og 2. At Richard (Branson, red.) skulle flyve først,« siger han og konkludere­r:

»Det var en stor dag i går.«

En drengedrøm

Per Wimmers vej mod en rumrejse er, hvad der bedst

 ??  ?? Der er en del år siden,
Per Wimmer første gang investered­e i en rumrejse, men både den billet og yderligere en rejse er blevet aflyst.
Nu kan han se frem til muligvis at blive den først civile dansker i rummet. Med Richard Bransons rejse i rummet søndag, tror Per Wimmer på, at rejsen kan blive til noget i den første halvdel af 2022.
Foto: Niels Hougaard
Der er en del år siden, Per Wimmer første gang investered­e i en rumrejse, men både den billet og yderligere en rejse er blevet aflyst. Nu kan han se frem til muligvis at blive den først civile dansker i rummet. Med Richard Bransons rejse i rummet søndag, tror Per Wimmer på, at rejsen kan blive til noget i den første halvdel af 2022. Foto: Niels Hougaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark