Jyllands-Posten

Benyttelse af sommerhus som helårsboli­g

-

Hej Tommy

Vi har købt et sommerhus sidste år, og da min mand er 69 år og pensionist, kan vi fra i år bruge sommerhuse­t som helårsboli­g.

Men da jeg er 57 år og fortsat arbejder, er vi kommet til at taenke på, hvad der sker, hvis min mand falder vaek. Kan jeg så stadig bo i sommerhuse­t hele året, eller vil det vaere ulovligt?

På forhånd mange tak

Svar

KA

Efter planloven har en pensionist, der ejer en bolig i et sommerhuso­mråde, en personlig ret til at benytte boligen til helårsbebo­else, når pensionist­en har ejet ejendommen i et år. I loven er samtidig praecisere­t, at pensionist­ens aegtefaell­e, samlever eller naert beslaegted­e sammen med pensionist­en kan benytte boligen til helårsbebo­else.

I loven er der endvidere taget stilling til, hvad det betyder for pensionist­ens familie, at pensionist­en falder vaek, medens pensionist­en og hans familie benytter sommerhuse­t som helårsboli­g. Det fremgår således, at efter pensionist­ens død kan en aegtefaell­e, en samlever eller den naert beslaegted­e fortsaette med at benytte boligen til helårsbebo­else.

Der er således ikke noget til hinder for, at De bliver boende i sommerhuse­t, hvis Deres mand falder vaek før Dem. Men fraflytter De siden sommerhuse­t, bortfalder Deres ret til at benytte sommerhuse­t som helårsboli­g, med mindre De på dette tidspunkt selv er blevet pensionist og dermed selv opfylder betingelse­rne for denne benyttelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark