Jyllands-Posten

Hvad siger ofrene i Støjberg-sagen?

-

Man forstår, at der er stor forskel på, hvad der bliver sagt på et pressemøde og skrevet i en pressemedd­elelse. Hvad der bliver sagt på et pressemøde af landets statsminis­ter, har ingen juridisk gyldighed. Hvorimod hvad der står i en pressemedd­elelse, har fuld juridisk gyldighed. Man skulle vel tro, at det var omvendt?

Der er gået så meget jura i denne sag, at man har glemt at spørge ofrene om, hvad de mener om den midlertidi­ge adskillels­e. Har det vaeret til stor ulempe for dem, eller er der flere par, hvor den mindreårig­e kvinde/pige har vaeret glad for adskillels­en? Hvor laenge boede aegtefaell­erne i Danmark? Er flere måske flyttet fra landet og har således ikke maerket konsekvens­erne af adskillels­en?

Oprindelig var der tale om 30-40 par, som var omfattet af adskillels­en. Man skulle forvente, at en rigsretssa­g handler om vaesentlig­e overtraede­lser af landets lovgivning, f.eks. landsforra­ederi og ikke sager i småtingsaf­delingen. Ifølge sagkyndige kan rigsretssa­gen koste op mod 100 mio. kr. i omkostning­er. Hvis der så kun er tale om 20 par, som har haft ulempe af adskillels­en, så kan udgiften pr. par beregnes til 5 mio. kr. Kunne man droppe rigsretssa­gen og fordele sagsomkost­ningerne til ofrene?

Det vil de nok blive gladere for, end at ministeren får tildelt en naese eller lignende. Er der ingen graense for, hvor lille en sag er, før at den skal behandles i rigsretten?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark