Jyllands-Posten

Mikael Uhre stjal Wilczeks fokus, da Brøndby slog FCK

Kamil Wilczek scorede mod sin tidligere klub, da Brøndby nappede tre point i Parken efter en sen 1-2-scoring.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Braendte Brøndby-trøjer, en skamferet tavle over klubbens landsholds­spillere og en masse skaeldsord.

Der er sagt og skrevet meget om tidligere Brøndbyang­riber Kamil Wilczek, der i sommer skiftede fra tyrkiske Göztepe til aerkerival­erne fra FC København.

Søndag stod han for første gang over for sin tidligere arbejdsgiv­er, som han lavede 72 mål i 125 superligak­ampe for, og det gik ikke stille for sig. Det var tydeligt, at Brøndby-forsvaret forsøgte at gå ekstra til FCK’s angriber, og isaer udeholdets norske forsvarsku­mtap, Sigurd Rosted, forsøgte at tirre sin direkte modstander.

Det lykkedes også Rosted at få Wilczek til at taende af i slutningen af første halvleg, da de to var oppe at toppes efter en situation, hvor Rosted begik et umotiveret frispark, hvorefter der fløj et par, sandsynlig­vis, knap så fine gloser mod polakken, der fløj op i ansigtet af Rosted.

Få minutter efter var der så tilbagebet­aling fra polakken, der lod det koge over og modtog et gult kort for en højt løftet albue mod netop Rosted.

FCK startede bedst

Kamil Wilczek og FCK startede kampen bedst, da en lang aflevering efter 11 minutter blev spillet ud til FCK’s højreback Karlo Bartolec. Han smed straks et højt indlaeg ind til Kamil Wilczek, der gjorde, som han så tit har gjort i Superligae­n; pandede bolden sikkert i rusen og 1-0 til FCK.

Allerede minuttet efter fik han igen en friløber efter en

Det handler om den mentalitet, vi har på holdet. Vi gjorde det sidste weekend, og i dag gjorde vi det igen. KEVIN MENSAH, BRØNDBY-SPILLER

stor forsvarsfe­jl, men ellers kyniske Kamil Wilczek lagde pludselig en aflevering på tvaers i en situation, hvor han plejer og burde sparke på mål.

Det var et Brøndby-hold, der virkede meget rystet de første 20 minutter, men derefter vendte kampen til udeholdets fordel.

Brøndby-lejren reklamered­e før kampen med, at holdet ville spille langt og direkte og true FCK’s vaklende forsvar. Den taktik virkede efter 31 minutter, og det gav en løs bold til til Brøndby-drengen Jesper Lindstrøm, der resolut sparkede bolden hårdt og fladt forbi Karl-Johan Johnsson til 1-1.

Drama til sidst

Det har i det hele taget vaeret en sommer med ”forbudte” handler med angribere, efter Brøndby lørdag praesenter­e

FC Midtjyllan­d-Lyngby 1-0 (1-0)

FC København-Brøndby 1-2 (1-1)

1-0 Pione Sisto (14.) 300

AGF (2.) 1-0 Allan Sousa (45./str.), 1-1 Anders K. Jacobsen (52.), 2-1 Allan Sousa (62./str.), 3-1 Arbnor Mucolli (86.), 4-1 Arbnor Mucolli (90.)