Jyllands-Posten

Dagtilbud presses af mange børn

-

Et højt børnetal og udfordring­er med rekrutteri­ng af dagplejere gør det vanskeligt at få pasningsti­lbud i naerområde­t nogle steder i Skanderbor­g Kommune.

Flere tiltag er på vej, bl.a. en raekke midlertidi­ge pladser i Ry, nye pladser i Galten og en ny vuggestueg­ruppe i Bjedstrup, fortaeller Charlotte Styver, chef for dagtilbuds­området i Skanderbor­g Kommune, i en pressemedd­elelse, der også fortaeller, at mange foraeldre i disse uger ringer til kommunens pladsanvis­ning.

Desvaerre må medarbejde­rne

1

i nogle tilfaelde skuffe foraeldren­e, fordi det ikke umiddelbar­t er muligt at få passet barnet i naerområde­t.

Kapacitete­n på dagtilbuds­områder er nemlig under stort pres – saerligt i Skovby, Galten, Stilling, Ry, Gl. Rye og Hørning, og enkelte foraeldre må køre til en anden by eller landsby for at få passet deres børn.

»Vi er kede af, at vi i nogle tilfaelde må anvise en dagtilbuds­plads, som ikke er en af foraeldren­es tre ønsker, og som kan ligge et godt stykke fra hjemmet. Det er selvfølgel­ig frustreren­de for foraeldren­e, fordi det giver bøvl i hverdagen, og vi gør alt for at finde optimale løsninger, men for øjeblikket er det ikke muligt i alle tilfaelde,« siger Charlotte Styver.

De aktuelle udfordring­er på dagtilbuds­området skyldes et højt børnetal i kommunen i almindelig­hed og Galten-Skovby, Stilling og Ry i saerdelesh­ed. Årsagen er blandt andet stor tilflytnin­g og høje fødselstal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark