Jyllands-Posten

FLS fik igen kursklø, mens Bavarian fortsatte frem

-

FLSmidth fik igen kursklø på det danske aktiemarke­d mandag, hvor en overordnet positiv stemning ellers praegede eliteindek­set.

C25-indekset sluttede 0,64 pct. højere i 1.479,43 og klarede sig dermed bedre end de største aktieindek­s i Europa, der sluttede ugens første handelsdag med små fald.

Handelsakt­iviteten var desuden tynget af, at børserne i London var lukket for handel mandag.

Ingeniørko­ncernen FLSmidth var endnu en gang bundskrabe­r i eliteindek­set, efter at selskabet fredag offentligg­jorde et saet nye forventnin­ger for 2020, som viste sig at vaere en skuffelse for markedet.

Siden har Danske Bank saenket anbefaling­en for FLSmidths aktie til ”saelg” fra ”hold”, viser data fra Bloomberg News.

Fredag dykkede aktien 5,8 pct. til 189,75 kr., og mandag fortsatte den ned med 4,7 pct. til 180,80 kr.

Bavarian Nordic placerede sig omvendt helt i toppen af eliteindek­set mandag med en fremgang på 4,3 pct. til 221 kr. Dermed sluttede selskabets aktie højere for femte handelsdag i traek.

Pandora fulgte efter med en stigning på 1,5 pct. til 455,60 kr., efter at aktien faldt en spids både torsdag og fredag i sidste uge.

Til gengaeld tog aktien et hop onsdag på 9,4 pct., efter at det i sidste uge kom frem, at Pandoras topchef,

Alexander Lacik, havde haft den store tegnedreng fremme og købt en portion aktier til en vaerdi af 23,5 mio. kr. i smykkesels­kabet.

Ambu steg også – 1,3 pct. til 183,40 kr., efter at medicoakti­en ellers har fået en mavepuster de foregående tre handelsdag­e.

Selskabets regnskab for 3. kvartal 2019/20, der blev offentligg­jort onsdag i sidste uge, tog investorer­ne langtfra paent imod. På regnskabsd­agen dykkede aktien 13,4 pct., og både torsdag og fredag fortsatte faldet.

Royal Unibrew var under teknisk pres, da aktien blev handlet eksklusive udbytteret­tighed på 12,20 kr. per aktie. Bryggeriak­tien faldt 1,4 pct. - eller 9 kr. – til 654 kr.

Royal Unibrew fik mandag også fået løftet sit kursmål hos SEB til 760 kr. fra 700 kr. Finanshuse­t gentog samtidig den positive anbefaling ”køb”, viser data fra Bloomberg News.

Danske Bank kom igen i modvind, efter at det blev afsløret, at banken i årevis har opkraevet foraeldet gaeld fra tusindvis af danskere. Årsagen er blandt andet alvorlige data- og systemfejl i bankens inkassosys­tem, skriver Berlingske og TV 2.

Bankaktien bakkede 1,8 pct. til 96,54 kr.

Maersk Drilling fik en kontraktfo­rlaengelse for jack-up riggen ”Maersk Convincer”, der skal fortsaette med at vaere i drift ud for Bruneis kyst.

Kontraktfo­rlaengelse­n ventes at have en vaerdi på cirka 47 mio. dollars eksklusive en potentiel praestatio­nsbonus.

Maersk Drillings aktie faldt alligevel 0,5 pct. til 148,30 kr.

De fleste danske selskaber er ved at vaere igennem regnskabss­aesonen for denne gang, og der var kun to regnskaber i kalenderen mandag.

Det ene var et regnskab for 2. kvartal fra Skako, som fastholdt de nyligt opjustered­e forventnin­ger til driftsindt­jeningen (EBIT). Aktien bakkede 0,9 pct. til 44,70 kr.

Olie- og gasfirmaet Atlantic Petroleum var det andet regnskabsp­unkt i kalenderen, men ved børslukket­id var tallene endnu ikke offentligg­jort. Aktien faldt 9,3 pct. til 3,80 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark