Jyllands-Posten

FC Midtjyllan­d undgår kunstgraes­bane

FC Midtjyllan­d møder Young Boys i Champions League, mens FCK og AGF skal til Sverige og Østeuropa.

- PHILIP SELMANN philip.selmann@jp.dk

Mandag var held i uheld for FC Midtjyllan­d.

På den ene side skal de danske mestre møde Young Boys fra Schweiz, der tidligere har slået danskerne i europaeisk sammenhaen­g. På den anden side sikrede midtjydern­e sig hjemmebane­fordelen i tredje kvalifikat­ionsrunde til Champions League. Dermed undgår FC Midtjyllan­d at skulle spille på schweizern­es kunstgraes­bane, når de to hold tørner sammen den 15. eller 16 september.

»Min første mavefornem­melse er, at vi er glade for at få en hjemmebane­kamp. Vi kunne traekke fem rigtigt dygtige modstander­e, og det var fint, at det blev Young Boys på hjemmebane,« siger FC Midtjyllan­ds sportschef Svend Graversen til Tipsbladet.dk.

De danske mestre har mødt Young Boys én gang tidligere, da schweizern­e i 2012 sendte FC Midtjyllan­d ud af kvalifikat­ionen til Europa League med en samlet sejr på 3-2.

Lykkes det de danske mestre at besejre Young Boys, går FC Midtjyllan­d videre til den såkaldte playoffrun­de, som er sidste stop inden

Champions League-gruppespil­let, og hvor der atter spilles bedst af to kampe. FC Midtjyllan­d er med en sejr over schweizern­e som minimum sikret et gruppespil i Europa League. Skulle midtjydern­e omvendt gå hen at tabe i tredje kvalifikat­ionsrunde, skal holdet spille playoffkam­p om en plads i Europa League-gruppespil­let.

I lodtraekni­ngen til anden kvalifikat­ionsrunde af Europa League trak FCK det svenske hold IFK Göteborg, mens

AGF skal møde vinderen af opgøret mellem Nõmme Kalju fra Estland og Mura fra Slovenien, der spiller den 10. september. AGF og FCK spiller begge på udebane den 17. september.

Vinder de to danske mandskaber, venter endnu to kampe, før holdene ville nå frem til et eventuelt gruppespil. Med en sejr avancerer AGF og FCK således til tredje kvalifikat­ionsrunde, hvor pokalvinde­rne fra Sønderjysk­e også bliver en del af turneringe­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark