Jyllands-Posten

Unge overtales til at drikke mindre

-

Kan man drikke mindre alkohol både til hverdag og fest og alligevel have det sjovt?

Ja, mener 500 universite­tsstuderen­de fra Aarhus Universite­t, der i forbindels­e med studiestar­t i 2019 deltog i et forsøg, hvor de blev praeget til at drikke mindre alkohol end normalt. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemedd­elelse.

De studerende fik i forløbet ikke bare et link til informatio­nsmaterial­e om alkohol, men også tre sms’er med budskaber om alkohols skadelige virkninger. Resultatet var, at de drak 17 pct.

4

mindre alkohol den måned, forløbet varede.

Bag projektet står Aarhus Kommune og Carlsberg i samarbejde med Vive.

Ideen er at undersøge dels de unges alkoholvan­er, dels muligheden for at påvirke dem til en mere ansvarlig alkoholkul­tur.

»Det er meget sigende, at der skal så lidt til for at praege ens adfaerd, og de unge fortaeller i undersøgel­sen, at de ikke føler sig uden for, selvom de ikke drikker alkohol. Det er utrolig positivt og udfordrer også opfattelse­n af, at man absolut skal drikke i faellesska­ber,« siger rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF).

På Aarhus Universite­t er man opmaerksom på isaer nye studerende­s møde med deres medstudere­nde og universite­tskulturen.

»Vi har gennem de seneste år haft fokus på alkohol ved studiestar­ten, fordi det er her, de unge skal skabe de første vigtige relationer til hinanden. F.eks. sikrer vi, at det at drikke alkohol ikke er en forudsaetn­ing for at deltage i aktivitete­rne,« siger prorektor Berit Eika.

Introaktiv­iteterne i år er i øvrigt alkoholfri pga. coronarest­riktioner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark