Jyllands-Posten

Hjemmearbe­jde koster dyrt i dansk madkoncern

Løgismose Meyers med en kapitalfon­d som hovedaktio­naer kaemper for at forbedre indtjening­en.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Coronakris­en har siden foråret vaeret hård for den danske gourmetvir­ksomhed Løgismose Meyer. Ambitionen hos ledelsen er dog, at selskabet trods pandemien, som i en periode har stoppet en del af forretning­en, hurtigt kan få vendt udviklinge­n.

Løgismose Meyers Group A/S, med den britiske kapitalfon­d IK Investment Partners som hovedaktio­naer, har netop praesenter­et regnskab for 2019. Det viser en vaekst i omsaetning­en på 7 pct. Samtidig er der dog et dyk i driftsresu­ltatet på 7 mio. kr., mens bundlinjen viser et nyt underskud. Denne gang på 26 mio. kr. før skat.

Selskabet blev skabt i 2015, og i årene 2015-18 havde selskabet et samlet underskud på 150 mio. kr. De røde tal skyldes dog bl.a. store afskrivnin­ger i kølvandet på kapitalfon­dens overtagels­e.

Jesper Uggerhøj kom til som adm. direktør ved indgangen til 2019 og har siden stået i spidsen for en vaekststra­tegi med flere opkøb inden for bl.a. kantinedri­ft. Koncernen rummer flere andre madaktivit­eter - produktion og engrossalg.

»På omsaetning­en har strategien båret frugt med vaekst i 2019. Nu skal vi have bundlinjen med, som koncernen historisk ikke har vaeret dygtig nok til – heller ikke i fjor. Driftsindt­jeningen må forbedres. Mod slutningen af året fik vi også vendt kurven i en positiv retning. Det fortsatte frem til, at coronaviru­s for alvor ramte Danmark i marts, og som siden har praeget vores forretning­er på linje med mange andre,« siger Jesper Uggerhøj.

Kantinemad­en ramt

Mens salget i detailforr­etningen under Løgismose Meyers er i hastig vaekst i bl.a. onlinesalg­et har isaer kantinedri­ften haft trange kår i coronaperi­oden. Mange arbejdspla­dser har haft medarbejde­re på hjemmekont­or, hvilket har ramt kantinerne.

»De statslige hjaelpepak­ker har spillet en afgørende rolle for os i den periode. Desuden har vi som koncern brugt krisetiden til at omstille forretning­en på en raekke områder. Så vi skal nok komme sikkert ud på den anden side, og har som klart mål at forbedre vores indtjening,« siger Jesper Uggerhøj.

I årsrapport­en understreg­er selskabet, at det som konsekvens af coronakris­en har måttet sikret sig aftaler med kunder og leverandør­er, så der er tilstraekk­elig likviditet i kassen – også resten af året.

Samtidig fortsaette­r - trods krisen - en strategi om nye investerin­ger. I fjor kom to selskaber til, og for kort tid siden har Meyers åbnet eget køkken i Aarhus for også at komme ind i firmabespi­sning og festmad i det østjyske.

»Siden 2015 har koncernen øget omsaetning­en med 36 pct. og investeret over 200 mio. kr. i nye koncepter, opkøb og digitalise­ring. Men der har også vaeret år med frasalg og tilpasning­er. Det skal gerne gå en anden vej nu. Målet i alle forretning­sområder er at højne madkukture­n, så det kraever kontinuerl­ige investerin­ger,« vurderer Jesper Uggerhøj.

Hans fokus er ud over vaekst også en forenklet koncern. Løgismose og Meyers er således atter mere selvstaend­ige forretning­sben.

»Vi er bevidst atter gået fra at vaere én virksomhed med to maerker til at vaere én koncern med to virksomhed­er. Det giver størst vaerdi, da både Meyers og Løgismose er staerke brands hver for sig. På samme tid er det digitale i fokus med udvikling af flere onlineløsn­inger over for kunderne,« fortaeller Jesper Uggerhøj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark