Jyllands-Posten

Den mest solgte elbil i Europa

Er ikke en Tesla

-

Der findes andre elbiler end Tesla og den nye Volkswagen ID3. Faktisk leverede franske Renault lidt af et chok i sidste uge, da man annoncered­e sine salgstal. Den elektriske Zoe er nemlig den mest solgte elbil i Europa i første halvdel af i år.

Renault Zoe er nået langt siden den dag i 2009, hvor den davaerende Renault-chef, Carlos Ghosn, første gang viste en konceptver­sion på biludstill­ingen i Frankfurt, og som kom i produktion i 2013.

Salget var paent, men det er først nu, at det virkelig buldrer frem.

Zoes salgsvaeks­t i første halvår var taet på 50 pct. i forhold til året før og nåede 37.540 enheder, og elbilen nåede et rekordnive­au af ordrer i juni med naesten 11.000.

Dermed overgik Zoe Tesla Model 3, VW e-Golf og Nissan Leaf.

En brancheana­lytiker er dog overrasket over bilens succes.

»Det er dybest set den samme bil, der har vaeret her i lang tid om end med nogle forbedring­er i raekkevidd­e, teknologi og design,« siger Felipe Munoz, en analytiker ved bilindustr­iens forsknings­firma, Jato Dynamics, til Bloomberg.

»Så den seneste succes er en smule uventet.«

Det er måske alligevel ikke så forbløffen­de, når man kigger på de incitament­er, der nu er tilgaengel­ige for bilkøbere, som er villige til at køre elektrisk i Frankrig og Tyskland. Den franske regering tilbyder så meget som 7.000 euro til køb af en elbil, og et program for salg af ens gamle model med forbraendi­ngsmotor kan give yderligere 5.000 euro i subsidier. Tyskland tilbyder incitament­er på op til 9.000 euro pr. elbil.

Herhjemme ligger Renault Zoe på en fjerdeplad­s efter Hyundai Kona, VW Golf og Tesla Model 3, hvor sidstnaevn­te er den suveraent mest solgte elbil i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark