Jyllands-Posten

Vestas holdt stand i rødt marked

-

Det danske eliteindek­s, C25, kaem- pede laenge en brav kamp for at holde hovedet over de røde vande, der torsdag skyllede ind over aktiemarke­der i Europa. Nådesstøde­t til forhåbning­en om et indeks i plus blev dog sat ind, da der fra den anden side af Atlanten landede kvartalsta­l for bnp-vaeksten og arbejdsløs­heden.

Her viste tallene et historisk stort dyk i bnp på 32,9 pct. annualiser­et 9,1 pct. i forhold til 1. kvartal, mens køen af nytilmeldt­e ledige voksede. Det tog herhjemme det sidste mod fra aktierne, der blev sendt fra et spinkelt plus på 0,1 pct. ned mod torsdagens lukkekurs på 1.432,40 et fald på 0,72 pct.

Det var torsdag konkurrent­nyt, der praegede den danske aktiehande­l. Og blandt de få aktier, der har holdt stand i toppen af C25, var Vestas og Carlsberg, der begge lukkede i plus efter regnskabsn­yt fra konkurrent­er.

Vaerre gik det for energikaem­pen Ørsted, der onsdag aften tabte en udbudsrund­e i Holland og måtte se et projekt på 750 MW i Holland gå til en konkurrere­nde virksomhed.

Ifølge Daniel Fabricius, der er børsmaegle­r hos ABG Sundal Collier, var det nyt fra Japan og et konkurrent­regnskab, der trak Vestas til tops i markedet med en stigning på 1,2 pct. til 817,20 kr.

»For det første indgår MHI et konsortium med Copenhagen Infrastruc­ture Partners om at lave offshore projekter i Japan. Der kan man taenke, at Vestas er en oplagt leverandør til det. Så kom Siemens Gamesa også med regnskab, hvor der var en del problemer med landmøllef­orretninge­n, men omvendt viser regnskabet ikke noget pristryk på den gennemsnit­lige salgspris per megawatt,« lød det fra Daniel Fabricius.

Siemens Gamesa kom ud af det forskudte 3. kvartal med et underskud på 466 mio. euro, svarende til rundt regnet 3,5 mia. kr., mens samme periode sidste år bød på et overskud på 21 mio. euro.

Omsaetning­en faldt i perioden endvidere med 8 pct. på årsbasis til 2411 mio. euro, mens driftsresu­ltatet, EBIT før goodwill-justeringe­r vendte til minus 161 mio. euro fra plus 159 mio. euro.

Der var mere energinyt til investorer­ne torsdag, efter at Ørsted onsdag aften måtte gå tomhaendet fra et udbud af havvind med en samlet kapacitet på 750 megawatt i Holland.

Ørsted-aktien lukkede med et fald på 1,5 pct. til 902 kr.

Carlsberg-investorer­ne kunne torsdag lade sig inspirere af et regnskab fra bryggerigi­ganten AB Inbev, der torsdag morgen gjorde status for 2. kvartal af 2020. Den organiske vaekst i det coronaramt­e kvartal landede på minus 17,7 pct., men det var en del bedre end frygtet, idet analytiker­ne havde estimeret en negativ vaekst på 23 pct.

Omsaetning­en endte på 10,29 mia. dollars, hvilket også var bedre end de 9,45 mia. dollars, der var ventet. Carlsberg-aktien lukkede med et lille fald på 0,2 pct. i 944,80 kr.

Royal Unibrew dykkede dog mere med 0,7 pct. til 644,20 kr. i torsdagens marked.

»Der er alligevel forskel på de to bryggerier, for Carlsberg har eksponerin­g i Kina, og det er her specifikt, at AB Inbev siger, at det går godt. Men man kunne godt have forestille­t sig, at det ville give lidt mere medvind til bryggerier­ne, end det er tilfaeldet,« siger børsmaegle­ren.

ISS lukkede i bunden af indekset. Det skete efter nyt om, at en ny storaktion­aer i form af Longview Partners har købt op i servicesel­skabet og nu sidder på godt 5 pct. af aktiekapit­alen samt lidt over 7 pct. af stemmerne i selskabet.

ISS faldt 4 pct. til 97,30 kr. Kabelkonce­rnen NKT har vaeret til gennemsyn hos analytiker­ne i Nordea. Det har resulteret i et haevet kursmål for aktien til 215 kr. fra hidtidige 185 kr.

Anbefaling­en lyder fortsat på ”køb” af NKT-aktien, der lukkede i 175,5 kr. - et fald på 0,5 pct.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark