Jyllands-Posten

Medier manipulere­r mod Trump

-

Det er i grunden en grov manipulati­on, som danskerne udsaettes for af medierne i Danmark med praesident­valget i USA. Journalist­er kan vaere meget forskellig­e som personer, men de er øjensynlig bundet sammen i en fast alliance: Hvordan det end går til valget i november, så taber Trump stort efter deres ønsker.

Journalist­er har som helhed forladt tidligere tiders formidlend­e og refererend­e opgaver og er nu oftest blevet til agitatorer for den rette fremtid. Noget er fint, godt og prisvaerdi­gt. Og så er der noget, som er beskidt, grimt og utilstedel­igt. Og ingen efterlades i tvivl om, hvem der er hvad.

Nu kaemper journalist­er atter for deres idealer om utopia ved at fremhaeve den ene i USA som en helgen på jord og den anden som noget, Fanden har skabt.

Gennem årene siden seneste valg har TV 2 endog kørt en ugentlig serie, hvor TV 2 med indkaldte vidner, som mener det samme som de andre, har taeppebomb­et den danske offentligh­ed med den rette mening.

Med 100 dage tilbage til valget vil jeg foreslå, at danske medier, som har skaevvrede­t virkelighe­den om det amerikansk­e valg, overvejer deres reaktion, hvis Trump igen vinder.

Mit forslag er, at danske medier traekker alle deres journalist­er tilbage fra aktiv tjeneste, grundet deres manglende evne til at referere fair og fordomsfri­t.

Ved valget i 2016 havde danske journalist­er, lige indtil de første optaelling­er løb ind, Hillary Clinton som vinder med 98 pct. sikkerhed. I dagene efter valget oplevede man, at danske journalist­er i hobetal interviewe­de paene mappemaend på Times Square i New York om katastrofe­n. Ingen taenkte på at krydse Hudson River og tale med rigtige amerikaner­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark