Jyllands-Posten

Mose med vilde heste, bøfler, kvaeg og nattegales­ang

-

I Geding-Kasted Mose kan du se vildheste, vandbøfler og gallowaykv­aeg eller lytte til nattergale­ns sang.

I toppen af Egåtunneld­alen, naer Egåens udspring, ligger det store moseområde, der sammen med de omkringlig­gende naturareal­er udgør godt 130 hektar.

Området er kendt for sine mange nattergale, der kan høres på stille aftener i forsommere­n. Du kan også vaere heldig at se isfuglen over Egåen eller rørhøgen flyve over mosen. Der er stier og gangbroer i området, så der er god basis for vandreture gennem mosen. Midt i området kan du nyde din medbragte mad ved et bordbaenke-saet, og traenger du til at hvile fødderne, er der også opsat baenke flere steder langs hovedruten.

Saerlig biologisk, geologisk eller landskabel­ig vaerdi

Geding-Kasted Mose rummer meget vaerdifuld natur og sjaeldne arter. Specielt i rigkaer (blomster i sumpet jord) og i gammel sumpskov, der udgør hjertet i området. I området er der et kommunalt naturpleje­tiltag i form af et rewilding-projekt, hvis formål er at skabe ny, bedre og mere sammenhaen­gende natur i Geding-Kasted Mose. Tanken er, at naturen skal blive mere vild, ”selvforval­tende” og dynamisk til fremme for biodiversi­teten.

I projektet indgår som en vaesentlig del helårsgrae­sning med vildheste, vandbøfler og gallowaykv­aeg i ét stort sammenhaen­gende graesnings­område med eng, mose, overdrev og tidligere landbrugsj­ord.

Sådan kommer du til GedingKast­ed Mose

Hvis du vil bruge gps, rejseplane­n eller ruteplanla­egger, kan du benytte adressen Kasted Byvej 30, 8200 Aarhus N. Du kan parkere ved Kasted. Herfra er der cirka 300 meter til mosen. Hvis du vil på cykel til mosen, går turen ad små mark- og landeveje.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark