Jyllands-Posten

Stort hollandsk opkøb baner vej til vigtigt marked for danske Abacus

Danske Abacus Medicine får med opkøbet af hollandske Pluripharm effektiv adgang til det vigtige hollandske marked, siger adm. direktør Flemming Wagner.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Det planlagte opkøb af den hollandske medicingro­ssist Pluripharm skal først og fremmest give danske Abacus Medicine en effektiv vej til det vigtige hollandske marked. Det fortaeller adm. direktør og majoritets­ejer i Abacus Medicine Flemming Wagner, som netop nu er i Holland for at informere Pluripharm­s 170 medarbejde­re om det forventede ejerskifte, der blev offentligg­jort mandag formiddag.

»Adgangen til det hollandske marked forudsaett­er et taet samejerska­b med en grossist. Vi skal ikke til at vaere grossister i Europa – det har vi absolut ingen planer om – men helt konkret i Holland er det en forudsaetn­ing for en effektiv adgang til markedet,« siger Flemming Wagner, som kalder det planlagte opkøb »et staerkt match«.

Pluripharm leverer medicin til apoteker og sygehuse i Holland og samarbejde­r i forvejen med den danske parallelim­portør af medicin.

Ledelsen i de to selskaber kender hinanden gennem en årraekke, hvor Pluripharm har vaeret kunde hos det danske selskab, og sidste år sendte Abacus en investerin­g efter det hollandske selskab, som havde tabt penge i forbindels­e med implemente­ring af nyt it-system og derfor havde brug for kapital.

Derfor har Flemming Wagner heller ingen betaenknin­ger i forhold til at integrere Pluripharm­s medarbejde­re og ledelse i »Abacus-familien«. Kulturerne i de to virksomhed­er ligger taet op ad hinanden, forklarer han, og potentiell­e synergieff­ekter vil komme begge selskaber til gode.

Forgaeves børsforsøg

På den ene side får Abacus Medicine med opkøbet direkte adgang til det hollandske marked, mens det omvendt også giver adgang til at kunne source i Europa og levere i Holland på typer af medicin, der er større efterspørg­sel på end udbud. Der kan Abacus Medicine bidrage.

Abacus Medicine har med den entreprena­nte medicinman­d Flemming Wagner ved roret på få år formået at mangedoble omsaetning­en ved at parallelim­portere medicin. Ud over hovedforre­tningen opererer Abacus på markedet for ikke-registrere­de laegemidle­r samt forsyning af laegemidle­r til kliniske forsøg.

Det offensive opkøbstrae­k kommer, året efter at Abacus Medicine efter et par forgaeves forsøg på at blive noteret på børsen i Tyskland har fået Chr. Augustinus Fabrikker ind som medejer. Pengetanke­n

2013 2014 1.-4. kv. 1.-4. kv. 2015 1.-4. kv. 2016 1.-4. kv. 2017 1.-4. kv. 2018 1.-4. kv. 2019 1.-4. kv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark