Jyllands-Posten

Sydtysk direktør-raket

Strammer sig an

-

Der er få bilmodelle­r, som du kan saette etiket på med et enkelt bogstav og et tal. BMW M5 er en af dem. Det sydtyske bud på en sportsvogn i direktørkl­assen får et nu et facelift, der ligger i hjulsporen­e på de mere civilisere­de 5-serie-modeller, som netop er opgradered­e.

Lige som her er der masse detaljer, der aendres under huden i modellen, hvor hjertet stadig er en politisk ukorrekt 4,4 liters V8-motor med Twinpower biturbo, som yder 600 hk i grundversi­onen, og 625 hk i den mere voldsomme Competitio­nudgave.

Momentet er heftige 750 Nm. I den vildeste version er køreegensk­aberne nu blevet mere skarpslebn­e med teknik fra den større M8 Gran Coupé. Det gaelder adaptive støddaempe­re, som skal give mere komfort på motorvejen og bedre vejgreb i sving. De mange kraefter overføres naturligvi­s med M xDrive-firehjulst­raekket, som også kan saettes op til rent baghjulstr­aek. Her er den i forvejen lave M5-model saenket yderligere i Competitio­nudgaven, hvor føreren sidder syv mm lavere takket vaere racerfjedr­e og på den måde har et bedre udgangspun­kt ved banekørsel, hvor den også kan saettes op i ”Track”mode-indstillin­g.

Det hele raekker til en accelerati­on 0-100 km/t. på 3,4 sek. og 3,3 sek. i Competitio­n-udgaven. Topfarten er 250 km/t., som dog kan haeves til 305 km/t.

Danske priser og udstyr for modellerne kendes endnu ikke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark