Jyllands-Posten

Syddjurs har fyret kommunaldi­rektøren

Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede i aftes at afslutte samarbejde­t med kommunaldi­rektør Jesper Hosbond Jensen. Kommunens problemer med at holde budgettet er en vaesentlig årsag.

- UFFE NORMAND uffe.normand@jp.dk

Jesper Hosbond Jensen har vaeret kommunaldi­rektør i Syddjurs Kommune siden 2014. Nu er det slut.

»Jesper Hosbond Jensen har bidraget vaesentlig­t til at skabe en fremsynet og veldrevet kommune. Det skal han have stor tak for. Og han har vaeret knagende dygtig på en lang raekke områder. I byrådet vurderer vi dog nu, at der fremover er behov for en anden profil til at stå i spidsen for organisati­onen,« siger kommunens borgmester, Ole Bollesen (S).

Han vil ikke naermere ikke praecisere det meget mere:

»Nu forestår der jo på grund af afskedigel­sen først en forhandlin­g mellem Jesper Hosbond Jensens faglige organisati­on og Kommunerne­s Landsforen­ing, og så

I ledelse af en kommune er det sådan, at man har tillid til hinanden – lige til den dag, hvor man ikke har tillid laengere CLAUS WISTOFT (V), 1. VICEBORGME­STER, SYDDJURS KOMMUNE

laenge den står på, har jeg ikke så meget at tilføje,« siger Ole Bollesen, hvis kommune har store store problemer med at få budgettet til at haenge sammen.

Faktisk så meget, at budgettet for 2019 blev overskrede­t med 134 mio. kr., og budgettet for 2020, der blev vedtaget i efteråret 2019, måtte genåbnes i april 2020 for at blive reduceret med 45. mio. kr.

Så det har vel noget med jeres økonomiske situation at gøre?

»Kommunens økonomi er i bedring, men at vi ikke har haft styr på budgettern­e, er selvfølgel­ig noget af forklaring­en,« siger Ole Bollesen.

Oprydning på chefgangen

Det er isaer udgifterne til det specialise­rede socialområ­de og udgifterne til førtidspen­sionister, der har slået hul i kassen.

Og det er da heller ikke første gang, at byrådet i Syddjurs rydder op på chefgangen. I slutningen af februar 2020 sagde politikern­e således farvel til Christina Kaae, chef for Social og Familie.

I slutningen af april var det chef for Erhverv og Beskaeftig­else Mette Vestergaar­d Byskov, der blev gået.

Og her i slutningen af juni er det så altså Jesper Hosbond Jensen, der fritages for tjeneste.

»Det er jo ikke første gang, en kommune afskediger en kommunaldi­rektør. Det er jo et byråds ansvar over for borgerne, at der er styr på det økonomiske«, siger Ole Bollerup, der finder det ganske naturligt, at der sker en større oprydning på chefgangen, når den gentagne gange er røget ind i store underskud.

Det er et enigt byråd, der – efter indstillin­g fra et enigt økonomiudv­alg – onsdag aften valgte at afbryde samarbejde­t med Jesper Hosbond Jensen.

»I ledelse af en kommune er det sådan, at man har tillid til hinanden – lige til den dag, hvor man ikke har tillid laengere,« siger Claus Wistoft (V), 1. viceborgme­ster og opposition­sleder i Syddjurs Kommune.

Direktør Poul Møller, der hidtil har vaeret vicekommun­aldirektør, er indtil videre fungerende kommunaldi­rektør på rådhuset i Ebeltoft.

Jesper Hosbond Jensen har ingen kommentare­r til det afsluttede samarbejde med Syddjurs’ byråd.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark