Jyllands-Posten

NAVNE I NOTER

-

Jens Rasmussen

tiltraeder som ledende overlaege på Akutmodtag­elsen på Bispebjerg og Frederiksb­erg Hospital. Jens Rasmussen kommer senest fra en stilling som specialean­svarlig overlaege på akutafdeli­ngen på Amager Hospital.

Mette Steenberg,

daglig leder og forsknings­ansvarlig i Laeseforen­ingen, har modtaget 999.046 kr. fra TrygFonden. Hun modtager bevillinge­n til at afprøve, om litteraere laesegrupp­er kan modvirke stress og ensomhed blandt studerende og derved forbedre studietilk­nytningen.

Laura Linnea Määttä,

laege, Aarhus Universite­t, Institut for Klinisk Medicin og Steno Diabetes Center Aarhus, har modtaget 1,1 mio. kr. fra Danish Diabetes Academy til at undersøge, om en ny biomarkør kan opdage nerveskade­r i fødderne tidligere.

sekretaria­tsleder ved foreningen SAVN, har modtaget 349.375 kr. fra TrygFonden. Donationen går til at undersøge, hvilke behov indsattes børn og andre pårørende og de indsatte selv har for at kunne fortsaette et familieliv og tilgodese børnenes trivsel.

Elisabeth Toft Rasmussen,

forsker, Biologisk Institut, Københavns Universite­t, har modtaget et Lundbeckfo­nden fellowship på 10 mio. kr. Hun modtager bevillinge­n til, med udgangspun­kt i bakterien Helicobact­er pylori, at undersøge, hvordan bakterier og mennesker interagere­r.

Sandra Breum Andersen,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark